Чехия отпуска 750 000 евро за подпомагане и подобряване на

...
Чехия отпуска 750 000 евро за подпомагане и подобряване на
Коментари Харесай

Чехия отпуска над 750 000 евро за спасяване на горите на Украйна

Чехия отпуска 750 000 евро за подкрепяне и възстановяване на системите за мониторинг на горите в Украйна, заяви ръководителят на Държавната организация за горските запаси Виктор Смал.

Средствата са част от по-широка самодейност, известна като „ Укрепване на потенциала на Украйна за мониторинг на горите за привеждане в сходство със стандартите на Европейски Съюз “. Смал се срещна с шефа на Чешкия институт по горите Марек Млкушек, с цел да обсъдят детайлностите по плана, заяви „ Киев Индипендънт “.

„ Целта на този план е да подкрепи качеството и всеобхватността на системата за мониторинг на горите в Украйна и по този метод да способства за възстановяване на качеството на данните “, съобщи Смал.

Една от задачите на плана е да се създаде програмен продукт за събиране на данни по време на ръководството на горите, като се употребяват способи за отдалечено наблюдаване и обработка на данни, да вземем за пример сателитни данни от Коперник и Ландсат.

Други цели включват обезпечаване на компютърно съоръжение и образование на експерти, както и основаване на обновени модули за образование.

Държавната организация по горските запаси пресмята, че съвсем 30 % от горите в Украйна са претърпели някакви вреди в резултат на пълномащабното навлизане на Русия. Войната е унищожила повече от 60 000 хектара гори, като цената на вредите възлиза на минимум 360 милиона $.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР