Частичното бедствено положение, обявено от Община Ракитово във връзка с

...
Частичното бедствено положение, обявено от Община Ракитово във връзка с
Коментари Харесай

Удължават с месец бедственото положение в Ракитово

Частичното бедствено състояние, оповестено от Община Ракитово по отношение на водния проблем в града, се удължава до 17 август. Това оповестиха от локалната администрация. От ведомството прецизират, че водоподаването е възобновено, като се изключи няколко точки в града, в които се чака водата до доближи до часове. Водоноски обезпечават вода за битови потребности.



Градът остана без вода от 9 юли до през днешния ден. Оттогава до момента станаха поредност от повреди, като при всяка промяна на спукана тръба се пукаше нова, а водата по този начин и не доближаваше до резервоарите и домовете на хората. Днес е почистено задръстване на довеждащ тръбопровод към „ Еминкова махала “. В момента водоемът на квартала се цялостни и до няколко часа водата би трябвало да доближи до потребителите.

На фона на протичащото се ВиК разгласи и воден режим за напълване на резервоарите от 10,30 ч. до 17,30 ч. Новината бе посрещната със жлъч от някои локални поданици, които разясниха, че мечтаят за подобен режим, откакто от 10 дни не са виждали течащи чешми в домовете си.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР