Частично бедствено положение е обявено в няколко села от община

...
Частично бедствено положение е обявено в няколко села от община
Коментари Харесай

Силна буря удари община Антоново, обявиха частично бедствено положение

Частично бедствено състояние е оповестено в няколко села от община Антоново. Решението на Кризисния щаб към общината е взето през днешния ден, поради разразилата се стихия с пороен дъжд, сподели за Българска телеграфна агенция кметът на Антоново Хайредин Мехмедов. Природната буря е нанесла вреди в разнообразни обитаеми места на територията на общината. Има наводнени къщи, паднали пешеходни мостове в село Стеврек, отвеян улук - по поречието на река Стара речка.

Ураганен вятър се е разразил тази заран в региона на село Капище. Там вредите са най-сериозни. Отнесени и изпочупени са покривите на към 10 къщи, сподели за Българска телеграфна агенция кметският наместник Айсел Алиева. Бурята почнала в 7,30 часа и е траяла към 20 минути. Има съборени дървета, електрически стълбове, скъсани жици. Населеното място, в което живеят към 50 души, е без ток.

" Проливният дъжд наводни къщите, най-сериозно пострада парцелът на аграрни собственик, който отглежда овце. Вятърът срина изцяло оборът му и животните останаха под дъжда ", споделя Алиева. Дъждът е спрял и времето се възстановява. Хората се съвземат от стихията.
Според заповедта на кмета отчасти бедствено състояние е оповестено в 30 села на общината. Всички кметове, кметски наместници и членове на Доброволните формирования следва да се включат в избавителните работи.

Мехмедов добави, че през днешния ден стартират възстановителните действия и оценка на вредите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР