Ч етиридесет и седем годишният Майкъл Томпсън очаква бившата му

...
Ч етиридесет и седем годишният Майкъл Томпсън очаква бившата му
Коментари Харесай

Ваксинирането на децата - деликатната тема, която всява раздор между разделените родители

Ч етиридесет и седем годишният Майкъл Томпсън чака някогашната му брачна половинка да предприеме правосъдни дейности по въпроса с имунизирането против COVID-19 на децата им, които са надлежно на осем и 10 години.

Томпсън, който живее в щата Илинойс и работи в областта на човешките запаси, се отнася скептично към имунизирането на деца, а някогашната му брачна половинка желае да следва предписанията на американските здравни управляващи и децата от брака им да бъдат имунизирани.

Подобни различия се следят при още доста разграничени фамилии в Съединените щати, където, макар че имунизациите са безвъзмездни и елементарно налични, има съществено съмнение към тях, което пречи на напъните за преодоляването на пандемията.

"Аз съм имунизиран, само че не мисля, че е належащо да имунизирам децата си преди да има повече информация за имунизациите. Не знаем какви са дълготрайните резултати върху децата ", споделя Майкъл Томпсън пред Франс прес.

Американските Центрове за надзор и предварителна защита на болесттите във вторник публично предложиха децата на възраст от 5 до 11 години да бъдат имунизирани с препарата на "Пфайзер ".

Според Томпсън, който се готви да влезе в скъпа правосъдна борба с някогашната си брачна половинка, решението е доста преждевременно.

"Тя упорства и най-вероятно ще стигнем до съда, което ще ми коства сред 5000 и 10 000 $. Според мен обаче си заслужава ", споделя той.

Съдебни разногласия

Сара Старк, 52-годишна разведена терапевтка, която живее в Сейнт Чарлз, близо до Чикаго, усетила огромно облекчение от решението на Центровете.

Дъщеря ѝ Шайна, която е на 10, се образова вкъщи от две години поради повтарящи се мозъчни удари и поради тромби, което я слага в рисковата група.

Макар някогашният ѝ брачен партньор да е срещу имунизирането на щерка им, Сара Старк може да имунизира детето, тъй като единствено тя упражнява родителските права над него и може да взима решения по здравните въпроси, които го касаят.

"Той не мисли, че имунизацията е добра концепция, само че, за благополучие, не взема решение той ", споделя Старк.

За доста разведени родители нещата не са толкоз елементарни и началото на имунизационната акция за дребните деца основава предпоставки за огромен брой правосъдни разногласия, споделят юристи, профилирани в материята.

Семейното право във всеки американски щат е друго и доста родители дружно упражняват права върху детето и носят отговорност по здравните въпроси, което постоянно прави нужна намесата на арбитър, който да реши разногласието.

"Станахме очевидци на разногласия за имунизирането на 12-годишни деца, само че мисля, че би трябвало да чакаме и доста правосъдни борби за дребни деца, защото разногласията за практикуване на родителските права постоянно се водят за дребни деца ", споделя адвокатката Холи Дейвис, която е основана в Тексас.

Към сегашния миг към 20 % от делата, по които Дейвис е юрист, са за имунизиране, само че тя чака процентът да се усилва, излиза наяве от личните ѝ думи.

Причина за разводи

До съдията постоянно се стига единствено в краен случай, в случай че медиацията се е провалила. "Двамата родители имат законни терзания за сигурността и благосъстоянието на децата си ", споделя Шантел Портър, адвокатка от Чикаго, специалзирала фамилно право, като отбелязва, че този въпрос се повдига все по-често.

"Всеки случай е самостоятелен и неповторим, само че мисля, че съдът ще се съобрази с медицинските рекомендации на здравните институции ", предвижда тя.

Дори при двойки, които са към момента дружно, този комплициран въпрос може да докара до повишаване на напрежението.

"Доста хора се разведоха поради различията си по този въпрос ", споделя Брент Каспар от адвокатската фирма "Каспар и Лъги " в Калифорния.

"Очевидно са си имали и други проблеми, само че с това чашата е преляла ", споделя още юристът, който предвижда и увеличение на броя на делата, които ще отиват в съда, само че за които може да се планува по какъв начин ще приключат.

"Тук, в Калифорния, бе постановено, че децата би трябвало да бъдат имунизирани до идната година, с цел да може да вървят на учебно заведение. Съдът ще вземе това поради и ще каже, че това е най-хубавото за ползите на детето ", споделя Каспар.

Болката в границите на семейноправните разногласия по отношение на имунизирането е още едно трагично измерение на пандемията.

"Толкова хора се разболяха, толкоз хора умряха. Надявах се, че това ще изкара най-хубавото у хората, само че в действителност изкара най-лошото ", споделя основаната в Ню Йорк адвокатка Валентина Шакнис, която също установи увеличение на броя на разводите.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР