Бюджет 2024 е като торта Гараш, но без основно -

...
Бюджет 2024 е като торта Гараш, но без основно -
Коментари Харесай

Бюджет 2024 сервира торта Гараш, но без основно ястие

Бюджет 2024 е като торта " Гараш ", само че без главно - няма нищо за обяд и за вечеря . Бюджетът е нереалистичен в приходната си част и не може да се извърши. Това мнение изрази някогашният вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков пред БиТиВи.

Той изясни, че министър председателят акад. Николай Денков си прави добре работата като министър председател, само че от финанси не схваща. Правителството се демонстрира като държавно управление на " Лукойл " и приказват небивалици във връзка с бюджета за идната година.

Дянков чака през идната година да има още по-голяма дупка в бюджета. През март и април месец ще дойдат представители на Европейската комисия и ще кажат, че бюджетът е нереалистичен и няма да ни одобряват в Еврозоната. Влизането в Еврозоната няма да се случи през 2024 година , добави той. Ако сглобката издържи до март месец, ненадейно ще се окаже, че няма да има пари за обществени, други потребности, инфраструктура, само че до тогава Асен Василев няма да е финансов министър, счита Симеон Дянков.

Той не чака елементарно да се одобри бюджета за следващата година. " обича да споделя, че Асен Василев е хем негов човек, хем да го подлага на критика ", уточни Симеон Дянков.

За строителството на, Дянков разяснява, че вложенията са съществени, само че незадоволителни . Той е последовател на различната сила, а не такива огромни планове, за които се приказва от 30 години и все не стават.

За рухването на дерогацията от " Лукойл " за 3 дни, Дянков съобщи, че няма заплаха цените на горивата да паднат, в случай че дерогацията отпадне за 3 дни. В рамките до няколко седмици могат да се намерят различно сурово гориво и няма да останем с дефицит или недостиг на горива, сигурен е някогашният финансов министър. В момента " Лукойл " взима съветския петрол на ниска цена и не мислят за диверсификация. Това не е тематика за ДАНС и " Военно разузнаване ", разяснява Дянков.
 Бюджет 2024 - под 3% недостиг, растеж на заплатите и 3% инфлация
Бюджет 2024 - под 3% недостиг, растеж на заплатите и 3% инфлация

Асен Василев към 22 декември да имаме напълно признат бюджет за идната година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР