Бярни Бенедиктсон заяви днес, че ще бъде следващият министър-председател на

...
Бярни Бенедиктсон заяви днес, че ще бъде следващият министър-председател на
Коментари Харесай

Бярни Бенедиктсон е новият премиер на Исландия

Бярни Бенедиктсон съобщи през днешния ден, че ще бъде идващият министър-председател на Исландия и ще смени Катрин Якобсдотир, която заяви предходната седмица, че се отдръпва от поста и ще се кандидатира за президент, заяви исландската национална телевизия, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Бенедиктсон, който е отпред на дясната Партия на независимостта, сега е министър на външните работи на Исландия в държавно управление, формирано от трипартийна коалиция, само че за малко бе и министър председател - от януари до ноември 2017 година. Мандатът му бе преустановен, откакто един от съдружните сътрудници напусна държавното управление и бяха създадени нови избори. 

Той ще поеме ръководството на страната в миг на неустановеност след неотдавнашните вулканични изригвания, провокирали голям брой интервенции по изтегляне на хиляди хора. Това оказва спомагателен напън върху стопанската система, страдаща от висока инфлация и възходящи лихвени проценти.

По-рано Бенедиктсон бе и министър на финансите в държавното управление на Якобсдотир, където направи първите крачки към намаляването на собствеността на страната в банковия бранш повече от десетилетие след индустриалния срив по време на финансовата рецесия през 2008 година. Сега Инги Йохансон, който по-рано също бе министър-председател, ще стане министър на финансите, заяви националната телевизия.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР