Бялото знаме провокира световната обществена реакция. Има хора, които подкрепят

...
Бялото знаме провокира световната обществена реакция. Има хора, които подкрепят
Коментари Харесай

Журналистът и историк Горан Благоев: Папа Франциск е абсолютен русофил

" Бялото знаме предизвика международната социална реакция. Има хора, които поддържат изявлението на папата. Големият проблем, четейки и слушайки деликатно какво споделя папата, е, че когато си надвит не е срамно да вдигнеш бялото знаме “.

Това сподели в студиото на bTV Горан Благоев, публицист и историк.

" Папата предпоставя, че Украйна е победена. Откъде знае папата, че Украйна е победена? Зеленски не е оповестил капитулация. Това значи, че папата твърди, че Русия е победител. Казваме на всички диктатори по света – " Голяма работа, че ще нахлуете с войските си, огромна работа, че ще избиете няколко стотин хиляди. Ще седнете на масата на договарянията и ще се разберете “, добави журналистът.

" Ще изразя противоречие с мненията в обществените мрежи, че папа Франциск на млади години като свещеник в Аржентина бил типичния латиноамерикански левичар и по тази причина прави такива изявления. Ако погледнем деликатно и забележим хронологията в изявленията на папата за войната в Украйна и Русия, той е безспорен русофил и то във време, в което Русия е жигосана като агресор. Видяхме реакцията от Кремъл – " Папата вярно споделя, ние желаеме да водим договаряния, само че Украйна е отговорна “. Папата наля вода в съветската воденица “, изясни Горан Благоев.

" Целта би трябвало да я търсим много обратно в опита на Ватикана да поддържа уравновесени връзки с Русия. Спомняте си фантазията на папите да посетят Москва. Франциск проби тази " желязна завеса “ в християнството и се срещна с съветския патриарх на тяхна територия – летището в Хавана – то е също знакова територия на спора сред западния католически свят и съседството съветско въздействие под носа на Америка “, сподели още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР