Бял полицай от щата Кънектикът беше оправдан за непредумишлено убийство

...
Бял полицай от щата Кънектикът беше оправдан за непредумишлено убийство
Коментари Харесай

Полицай от Кънектикът, който застреля чернокож мъж след полицейско преследване, е оправдан за непредумишлено убийство

Бял служител на реда от щата Кънектикът беше оневинен за непредумишлено ликвидиране в петък при гибелта на Мубарак Сулемейн, негър студент с психологично заболяване, който беше прострелян, до момента в който той седнал зад кормилото на краден автомобил, държейки кухненски нож.

33-годишният служител на реда Брайън Норт можеше да получи до 40 години затвор, в случай че беше наказан за стрелбата през 2020 година, което основният контрольор на щата сподели, че не е трябвало да се случи, защото служителите на реда не са били в непосредствена заплаха. Но шестчленното жури го оправда по това обвиняване и по две по-леки точки: непредумишлено ликвидиране втора степен с огнестрелно оръжие и ликвидиране по несъобразителност.

След прочитането на присъдата Норт се ръкува с юристите си и прегърна главата от профсъюза на щатската полиция, Андрю Матюс.

Норт стреля с револвера си седем пъти отблизо разстояние във вратата на колата, откакто 19-годишният Сулемейн поведе полицията на високоскоростно гонене през няколко града на междущатска ма...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР