Бях казал преди време, че няма да се кандидатирам за

...
Бях казал преди време, че няма да се кандидатирам за
Коментари Харесай

Д-р Димитров: Ще се кандидатирам отново за директор на Пирогов

Бях споделил преди време, че няма да се кандидатирам за шеф, само че на фона на това, което се получи, въз основата на желанието на една огромна част от личния състав на „ Пирогов “, които персонално обявиха поддръжката си и желанието си да се кандидатирам, аз не мога да излъжа упованията им и ще си подам документите и ще вземам участие в това съревнование. То е отворено за всички, които имат предпочитание да се кандидатират, тъй че какъв ще бъде резултатът, ще стане ясно след състезанието. Това съобщи пред Българска национална телевизия доктор Валентин Димитров, шеф на УМБАЛСМ „ Пирогов ”.

„ Промяната в решението ми се дължи и на това, че болничното заведение се успокои, продължихме да работим по верния метод, да се развиваме и да надграждаме, което демонстрират и резултатите. През това време излязоха и всички инспекции, с всички нелепи обвинявания от страна на предния министър против „ Пирогов “ и персонално против мен за злоупотреби, което за мен е най-важно. Аз съм човек, който има вяра в правовата страна и считам, че хората би трябвало да приказват единствено с документи и с обстоятелства “, съобщи той.

В отговор на въпрос дали има политическа поддръжка за оставането му на поста или напън за отстраняването му, доктор Димитров а, че не може да удостовери дали е имало политически напън върху него, тъй като той не членува в нито една партия, не е декларирал принадлежност към нито една организация и не е политическо лице. „ Политическа поддръжка обаче получих от доста политически обединения, без да съм я е търсил. Обяснявам си го с това, че тези хора са видели по какъв начин си правя работата и са сметнали, че тази болница е почнала да се развива вярно “, сподели той.

Той беше безапелационен, че българското опазване на здравето е с най-бърз достъп. „ Няма значение дали този достъп е регламентиран или е въз основата на познанства и другарства. България е една дребна страна, в която всички се познаваме, всички имаме другари и контакти. Няма нищо неприятно в тази взаимопомощ “, безапелационен беше доктор Валентин Димитров.

Директорът на „ Пирогов “ заяви, че от началото на годината болничното заведение е с позитивен финансов резултат и е подписан нов Колективен трудов контракт, в който огромното нарастване на заплатите е за медицинските сестри и санитарите. „ Със 7% увеличихме заплатите на лекарите, а на сестрите и санитарите с 13%. Директорът обаче може да е най-хубавият управител на света, само че не може да реши систематичен проблем, какъвто е дефицитът на медицински експерти. За това е нужна държавна тактика “, сподели той.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР