Бургаският депутат Константин Бачийски се изправи очи в очи срещу. С

...
Бургаският депутат Константин Бачийски се изправи очи в очи срещу.
С
Коментари Харесай

Константин Бачийски лично се ангажира да следи за решаването на проблема с път III-992

Бургаският народен представител Константин Бачийски се изправи очи в очи против.

С митинга си хората насочиха обръщение към държавното управление и страната, че отхвърлят повече да одобряват за обикновено ужасното положение на правата от село Росен към село Веселие и Ясна поляна, по която пътуват всеки ден и чийто главен ремонт не е юридически през последните 30 години .

Депутатът изрази цялостната си поддръжка към протестиращите и показа с тях, че той и кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев към този момент са провели няколко диалози с министъра на районното развиване и с шефа на АПИ, като някой от диалозите са били още преди две седмици .
Нещо повече, районния шефът на АПИ персонално е ревизирал на място положението на пътя.

Случаят още веднъж е бил разискван през изтеклата работна седмица с съответни периоди и задължения. Според Бачийски няма изясненост, за какво макар обезпеченото финансиране по време ръководството на служебния кабинет публичната поръчка не е била финализирана , а самата поръчка е оповестена още от 16 септември предходната година.

За разлика от това държавното управление към този момент работи по случая и до 30 дни ще бъде определена компания реализатор на ремонта. Финансовият запас за него пък е заложен в бюджета. В случай, че класирането не бъде обжалвано, ремонтът може да започва още през месец септември.

Ако в идващите 30 дни публичната поръчка не бъде отворена и не бъде определена компания реализатор, аз самичък ще се причисля към митинга и ще продължа да диря решение на казуса.

Депутатът даде обещание, че персонално се ангажира да следи всекидневно развиването на случая до неговото решение.

Компрометираната права по пътя за село Росен и Ясна поляна ще бъде напълно актуализирана, като се извърши главният ремонт включва и реновиране на две мостови уреди. Пътят обслужва поданици на общините Созопол и Приморско .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР