Бургас. С тържествена церемония и църковен водосвет обновената сграда на

...
Бургас. С тържествена церемония и църковен водосвет обновената сграда на
Коментари Харесай

Обновената сграда на Участък „Пожарна безопасност и защита на населението” – Малко Търново бе официално открита

Бургас. С тържествена гала и църковен водосвет обновената постройка на Участък „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” – Малко Търново бе публично открита през днешния ден. Това оповестиха от ОДМВР - Бургас . Дейностите по възобновяване на зданието стартираха след подписан през 2019 год. тристранен контракт сред Министерство на районното развиване и благоустройството, Управляващ орган на Оперативна програма „ Региони в напредък “ и община Малко Търново за даване на безплатна финансова помощ за осъществяване на план „ Реконструкция, рационализация и въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост на административна постройка на УПБЗН - Малко Търново и многофамилни жилищни здания на територията на гр. Малко Търново “.

Проектът се финансира от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година ”, съфинансирана от Европейският съюз посредством Европейски фонд за районно развиване, Приоритетна ос 2: „ Подкрепа за енергийна успеваемост в опорни центрове в периферните региони ”.

Проектното предложение бе ориентирано към въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост в административната постройка на УПБЗН - гр. Малко Търново и на три многофамилни жилищни здания с админстративни адреси: гр. МалкоТърново, к-с „ Изток ”, бл. 19, бл. 20 и бл. 25.
Дейностите по плана бяха изпълнени в контрактуваните периоди и за всеки един от обектите бе издадено уверение за въвеждане в употреба.

На формалната гала по разкриване на обновената постройка на противопожарната работа участваха: Директора на РДПБЗН – Бургас – комисар Васил Василев, Началника на Първа РСПБЗН – Бургас – основен контрольор Николай Николаев, ръководителя на Парламентарната комисия по околната среда и водите в 44-ото Народно заседание - госпожа Ивелина Василева, кмета на община Малко Търново – господин Илиян Янчев, общински съветници и доброволци.

При откриването кмета на общината - Илиян Янчев оповести регистрирането на осем доброволци от Малко Търново в регистъра на доброволните формирования, с което локалната власт е изпълнила задължението си по Закона за отбрана при бедствия за основаване на непринудено формирование за осъществяване на дейностите по попречване или преодоляване на бедствия, пожари и изключителни обстановки и премахване на последствията от тях. Г-н Янчев съобщи, че все още за доброволците е подписана застраховка, закупено е защитно облекло, отговарящо на стандартите и условията и следва да се организира първичен курс на образование.

Тържественото отрязване на лентата, бе последвано от пожеланието на кмета на община Малко Търново: " Обновената постройка на противопожарната работа да приютява своите чиновници дълги години, без да им се постанова да излизат отвън нея, борейки се с бедствия и огнени стихии! "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР