Букурещ официално забрани на китайската компания Huawei да участва в

...
Букурещ официално забрани на китайската компания Huawei да участва в
Коментари Харесай

Румъния забрани на Huawei да участва в 5G мрежите на страната

Букурещ публично забрани на китайската компания Huawei да взе участие в 5G мрежите на Румъния. ПРичната: опасности за националната сигурност, оповестяват локалните медии, цитирайки министър-председателя на страната Марчел Чолаку.

На 21 февруари Върховният съвет за национална защита на Румъния отхвърли настояването на китайския софтуерен колос за потребление на негово съоръжение в 5G мрежите на северната ни съседка.

" Отхвърля се настояването за приемане на позволение за потребление на съоръжение за 5G инфраструктура, дефинирано от компанията Huawei от позиция на рисковете, заканите и уязвимостите по отношение на националната сигурност и защитата на Румъния ", гласи част от формалното известие на румънските управляващи.
 Huawei строи цех в Европа - ето къде
Huawei строи цех в Европа - ето къде

Преди 3 години страната на процедура се отхвърли от мрежовото съоръжение на компанията

Миналото лято Румъния одобри закон за сигурността на 5G мрежите. Това е нормативен акт, предопределен да ограничи рисковете за сигурността от страна на производителите на осведомителни технологии от Китай.

Huawei построява фабрика за мрежово съоръжение във Франция

Huawei ще стартира да построява фабрика за мрежово съоръжение във Франция тази година, заяви Reuters в края на 2023-а, базирайки се на свои източници. Това се случва на фона на продължаващите старания на някои европейски държавни управления да лимитират потреблението на техника, създадена от китайската компания.

Плановете на компанията са за цех наоколо до Страсбург и датират още от 2020 година.

На този декор при започване на февруари 2024 година Националната финансова прокуратура на Франция стартира авансово следствие против Huawei. Централата на френското поделение на китайската компания се намира в община Булон-Бианкур в западните покрайнини на Париж.

В тази връзка бяха осъществени обиски в офиси на компанията в Париж, заяви организация France Presse (FP), базирайки се на осведомени източници.

По тяхна информация, повода за започването на следствието е подозрение за нарушение на професионалната нравственос, в това число: подкуп(и), превишаване на длъжностните пълномощия и потребление на служебна власт за персонално облагодетелстване.
 В Париж започнаха следствие против китайската Huawei
В Париж започнаха следствие против китайската Huawei

За какви нарушавания са подозренията на прокуратурата
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР