Bugatti приключи с разработката и тестовете на новия си хиперавтомобил

...
Bugatti приключи с разработката и тестовете на новия си хиперавтомобил
Коментари Харесай

По-бърз ли е Bugatti Bolide от болид във Формула 1

Bugatti завърши с създаването и тестванията на новия си хиперавтомобил Bolide, написа Motor1. Новият модел, който ще може да бъде каран единствено и само на писта, наподобява също толкоз рисково, колкото и концептът, дебютирал преди четири години. Сега излиза наяве, че инженерите и тестовите водачи на компанията са оценили представянето на автомобила не на една, а на серия от писти, създали са съответните настройки и доставките към първите клиенти могат да стартират.
 Снимка 660935
Източник: Bugatti
Ако тези няколко клиента тестват своя нов Bolide на писта, ще се допрян до чувството зад кормилото на болидите от Формула 1, или най-малко по този начин настояват от Bugatti.

Съдейки по техническите данни, изказванието не би трябвало да е доста надалеч от истината. Производственият Bolide разполага с 1578 к.с., 16-цилиндров мотор в W-образна групировка и доста по-ниско тегло от сходните улични модели на компанията. Bolide тежи 1450 кг по отношение на 1950 кг, колкото е тежестта на Chiron.

За съпоставяне, настоящите болиди във Формула 1 имат мощ от към 1000 к.с., само че са и доста по-леки - към 800 кг.

Пилотът на Bugatti Анди Уолъс декларира, че представянето на колата е на напълно друго равнище от други коли, които е карал. Той я дефинира като необикновено способна на пистата, пъклен бърза, само че и лесна за ръководство и надзор.
 Снимка 660937
Източник: Bugatti
" На излизане от завоя, когато натиснеш педала на газта, чувството за безконечен приток на мощ е непостижим, " разяснява той. " Излизаш от завоя със 100 км/ч, а последващото ускоряване до 200 км/ч и 300 км/ч е изцяло сравнимо с това на кола от Формула 1. "

Производственият Bolide е малко по-слаб от концепта, който разполагаше с 1826 к.с. и имаше теоретична оптималната скорост от 482 км/ч, написа lifestyle.bg. Серийната версия ще е способна " единствено " на 380 км/ч. Ако продължим да упорстваме със сравнението с Формула 1, сегашният връх за скорост в шампионата е 371 км/ч, като би трябвало да се направи уточнението, че в спортни условия, оптималната скорост не всеки път е най-важното нещо. Колкото до сцеплението, инженерите на Bugatti са го настроили по този начин, че колата да може да генерира 2.5g странично ускоряване в завой, което е впечатляващо, само че въпреки всичко много надалеч от 5g ускорението, на което са способни колите във Формула 1.
 Снимка 660939
Източник: Bugatti
По всичко проличава, че Bugatti Bolide е впечатляваща машина за пистата. Като почитатели на колите, се надяваме, че хората, които се снабдят с този модел, ще го изкарат най-малко един път на писта, с цел да се насладят на опциите му. Серията се състои от единствено 40 автомобила, всеки от които коства умопомрачаващите четири милиона долара.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР