БСП е единствената политическа сила, която има опит, експертиза и

...
БСП е единствената политическа сила, която има опит, експертиза и
Коментари Харесай

Явор Божанков в Сухиндол: Отчитаме резултати, не раздаваме обещания

БСП е единствената политическа мощ, която има опит, експертиза и готови фрагменти, с цел да сътвори устойчиво ръководство без Борисов.

Това съобщи пред гласоподаватели в Сухиндол Явор Божанков – лидер на листата на “БСП за България ” във Великотърновска област.

“Мнозина наши сънародници се подведоха в няколко следващи вота: гласоподаваха за шоумени, за сценаристи, за „ планове “ и следващи възрожденци-патерици на ГЕРБ. И всички видяхме до каква степен води това! ”, сподели той и напомни, че за 7 месеца в ръководството Българска социалистическа партия извърши своите предизборни задължения:

“Именно Българска социалистическа партия приготви и отвоюва при гласуването в Народното събрание предложенията за увеличение на пенсии, за понижаване на данъчната тежест за работещите фамилии, за безвъзмездни детски градини и ясли и други обществени придобивки ”, напомни Божанков и посочи, че има още доста работа за извършване.

Пред педагози в Сухиндол – мощно обезпокоени от “катастрофата ” в българското обучение, той пое уговорката най-сетне да бъде въведен 1 учебник по 1 предмет в 1 клас. В програмата на „ Българска социалистическа партия за България “ е заложено също и всички учебници, освен тези до 7-и клас, да са безвъзмездни.

Сериозни задания му сложиха и земеделските производители от района. Те упорстват страната да им помогне против неравностойната конкуренция на останалите европейски производители, които, съгласно тях получават по-високи дотации от Европейски Съюз. “Ние от Българска социалистическа партия работим за основаване на държавни зеленчукови и селскостопански тържища, които да подсигуряват цени над себестойността за родните производители. Тук би трябвало да прибавим и напъните за възобновяване на „ Напоителни системи “, сподели лидерът на листата с номер 28 в бюлетината.

По-рано денем Божанков беше в Павликени и отговаряше на въпроси на гласоподаватели, които го спираха по улиците на града. “Ще има ли ново нарастване на пенсиите от 1 ноември? ”, питаха най-често хората. “Да, още през октомври ще получите новите по-високи пенсии ”, разсея опасенията им претендентът на Българска социалистическа партия и отхвърли спекулациите, че “при преизчислението ще отпадне 1-ва категория труд и това ще ощети хиляди някогашни военни ”. “Това е неистина! ”, безапелационен беше той и напомни, че се усилват вдовишките добавки – те ще станат 30 вместо досегашните 26%.

Най-важният въпрос, който задаваха хората беше: “Ще има ли държавно управление? ” “Трябва да създадем всичко допустимо да има. Защото без постоянно държавно управление няма бюджет за 2023-а и страната ще би трябвало да оцелява със остарелия, към този момент от дълго време “изяден ” от инфлацията. Без постоянно държавно управление не могат да бъдат удължени ограниченията, които пазят битовите клиенти и бизнеса от галактическите цени на еленергията на свободния пазар ”, даде образци 32-годишният правист, който е бил народен представител в 4 Народни събрания.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР