Броят на загиналите при тежките наводнения в Южна Бразилия достигна

...
Броят на загиналите при тежките наводнения в Южна Бразилия достигна
Коментари Харесай

Над 100 са вече загиналите при тежките наводнения в Южна Бразилия

Броят на починалите при тежките наводнения в Южна Бразилия доближи 107, като избавителните интервенции не престават, а управляващите започнаха да регистрират разноските за възобновяване на вредите в щата Рио Гранде до Сул, заяви Ройтерс, като се базира на Гражданска отбрана. 

На север от Порто Алегре кон прекара два дни на покрива на плантация. Той бе избавен от пожарникари и бе откаран на безвредно място, предава Българска телеграфна агенция. 

През идващите дни се чакат още дъждове, което поражда опасения, че равнището на водата ще се повиши още повече в наводнената столица на щата Порто Алегре и в околните градове, в които улиците са се трансформирали в реки. Най-малко 136 души са в неопределеност, а над 165 000 души са били наложително разселени и избавени с лодки и хеликоптери от наводнените си домове. 

Губернаторът Едуарду Лейте съобщи, че съгласно първичните калкулации Рио Гранде до Сул ще се нуждае от най-малко 3,68 милиарда $, с цел да възвърне вредите, които обгърнаха и земеделските региони към щатската столица. Агенция Франс Прес заяви, че министърът на финансите Фернандо Адад ще даде близо 200 хиляди $ за възобновяване на вредите. 

" Последствията от наводненията и мащабите на нещастието са опустошителни ", съобщи той в обществените мрежи. Бразилското държавно управление прави оценка вредите от наводненията на 1,49 милиарда $, което се дължи най-много на вливането на средства в стратегия за подкрепяне на дребния бизнес, обиден от наводненията.

" Това не завършва тук ", съобщи президентът на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва на събитие, на което бяха оповестени стъпки за подкрепяне на потърпевшата страна. Лула съобщи, че цялостният размер на потребностите на Рио Гранде до Сул ще бъде прочут едвам когато ситуацията се успокои. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР