Броят на смъртните случаи от холера в Малави надхвърли 1000,

...
Броят на смъртните случаи от холера в Малави надхвърли 1000,
Коментари Харесай

Епидемия от холера обхвана Малави

Броят на смъртните случаи от холера в Малави надвиши 1000, до момента в който инфектираните са нарастнали до 30 621, най-високият регистриран брой в страната, сподели министърът на опазването на здравето Кумбизе Чипонда, представена от Ройтерс.

Повечето от смъртните случаи са настъпили в двата съществени града Лилонгве и Блантайр, където децата неотдавна се върнаха в учебно заведение, откакто учебните заведения забавиха отварянето си, с цел да се опитат да лимитират разпространяването на заболяването.

Чипонда прикани хората да внимават с телата на умрелите от холера преди погребенията.

" Хората, които умират от холера, могат да бъдат измити от членове на фамилията, които по-късно приготвят погребални ритуали, на които се събират хора и по този начин се популяризира епидемията след такива погребения ", сподели тя.

Министърът прикани хората да употребяват подобаващи процедури за обеззаразяване с хлор и найлонови чували за трупове.

Холерата постоянно визира южноафриканската страна по време дъждовния интервал от ноември до март , само че тази година се регистрира извънредно висок скок на заразяване по време и след празничния сезон. Обичайният годишен брой на смъртните случаи е към 100.

" Кумулативните доказани случаи и смъртни случаи от началото на епидемията са надлежно 30 621 и 1 002, надлежно със смъртност от 3,27% ", сподели Чипонда.

Здравните управляващи предизвестиха предходната седмица, че редица клиники в страната , които са получили 2,7 милиона дози от имунизацията против холера по стратегия на СЗО, съвсем са изчерпали наличните количества . Министерството на здравеопазването отхвърли да разяснява обстановката със запасите от ваксини пред Ройтерс.

Холерата е бактериална зараза, която се популяризира посредством нечиста вода . Тя се демонстрира с тресчица и тежка диария, която води до обезводняване на тялото и има висока смъртност. Лекува се с антибиотици. Особено значимо е да не се позволява разбъркване на фекални и питейни води, както и замърсяване на водоемите.

Малави е дребна страна в Югоизточна Африка на южния бряг на езерото Виктория.
 Епидемия от холера в Хаити
Епидемия от холера в Хаити

Много хора не съумяват да стигнат до болници
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР