Британският премиер Борис Джонсън се извини на депутатите от Консервативната

...
Британският премиер Борис Джонсън се извини на депутатите от Консервативната
Коментари Харесай

Борис Джонсън се извини на Консерваторите за отсрочката по сагата брекзит

Британският министър председател Борис Джонсън се извини на депутатите от Консервативната партия за това, че не съумя да изведе Англия от Европейски Съюз на 31 октомври.

Лондон получи поредна пролонгация за брекзит, а по думите на министър-председателя това е „ надълбоко разочарование”. За него отлагането е „ болезнено”, тъй като вкарва страната в нестабилно състояние, написа " Гардиън ".
Денят, в който брекзит (пак) не пристигна (ОБЗОР) Един от най-колоритните английски парламентаристи съблюдава обещанието си и напусна председателското място в Народното събрание
Дори преди да стане министър председател, Джонсън няколкократно заявяваше, че Обединеното кралство ще се раздели с Евросъюза в края на предишния месец. Именно това провокира неговото изявление, че избира да е „ мъртъв в канавка” в сравнение с да отсрочи напускането.

„ Трябва да се захванем и да приключим с брекзит. Разликата сред това държавно управление и останалите партии е, че единствено това държавно управление предлага подготвена договорка, която да бъде утвърдена в средата на декември, в случай че спечелим болшинство (предстоят предварителни парламентарни избори на 16 декември) и това е едно огромно „ ако”, съобщи Джонсън пред „ Скай”.
Казусът „ Брекзит ”: Британското държавно управление отбрани съглашението след рецензии от Тръмп Той съобщи, че Съединени американски щати не могат да сключат комерсиална договорка с Англия, според съглашението за отдръпване на Борис Джонсън с Европейски Съюз
Бившият кмет на Лондон счита, че отлагането е мъчително освен за неговото его, само че и за бизнеса и фамилиите, които не знаят по кое време ще се случи брекзит. Освен това е на мнение, че втори референдум, какъвто опозицията от Лейбъристката партия предлага, единствено ще продължи сагата.

Също по този начин Джонсън изясни, че американският президент Доналд Тръмп не е бил прав в изявлението си, че сегашната договорка сред Лондон и Брюксел ще навреди на връзките сред Лондон и Вашингтон.
Шотландия се подвигна на огромен протест за самостоятелност В шествието в най-големия шотландски град Глазгоу взе участие първият министър - Никола Стърджън
„ Ройтерс” написа, че Джонсън е декларирал, че е срещу референдум за самостоятелност от страна на Шотландия.

Когато преди две седмици Джонсън и ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер си „ стиснаха ръцете” за брекзит, министър председателят на Шотландия Никола Стърджън съобщи, че в страната ще се организира референдум през 2020 година

Освен това стана ясно, че партия „ Брекзит” и водачът ѝ Найджъл Фараж няма да вземат участие в изборите през декември. Вместо това партията ще води акции в страната срещу договорката на Джонсън.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР