Британски и белгийски експерти оцениха руската тактика на летящата пехота“.Промяната

...
Британски и белгийски експерти оцениха руската тактика на летящата пехота“.Промяната
Коментари Харесай

Новите трийсет и четворки и всъдеходите с фаготи са готови за битка

Британски и белгийски специалисти оцениха съветската тактичност на „ летящата пехота “.

Промяната в съветската тактичност (от комбинирани въоръжени интервенции в интерес на по-мобилни и дребни на брой, в които вземат участие компактни и добре подготвени диверсионно-щурмови групи /ДШГ/) също изисква и нови средства за напредване.

Военното разузнаване на английската войска в аналитична записка за напредъка на СВO заяви: съветските въоръжени сили от ден на ден употребяват пикапи, бъгита, всъдеходи и даже мотоциклети с нараснала проходимост - както за транспорт на персонален състав, по този начин и за нощни удари по позиции на въоръжените сили на Украйна.

Британците пишат, че неотдавна съветската войска е закупила повече от 2000 такива машини. Сред тях са всъдеходите Desertcross 1000−3, създадени от китайската компания Odes Industries, които президентът Владимир Путин персонално инспектира още през ноември 2023 година

По време на посещаване в щаба на Южния боен окръг в Ростов на Дон висшият главнокомандващ инспектира неотдавна добития Desertcross 1000−3. По това време съветската войска разполагаше с 537 такива машини в базова настройка, като се възнамерява да получи още 1590 единици.

Специализираното списание Army Recognition от Белгия написа:

Фаготът е създаден още в края на 60-те години на предишния век, в разгара на Студената война, само че остава ужасно оръжие против множеството съществени бойни танкове. Министерството на защитата на Русия написа в отчетите си, че „ Фагот “ се употребява освен против бронирани машини, само че и против скупчвания на противников персонален състав, командни и наблюдателни пунктове и даже против въздушни цели.



, написа белгийското военно издание в публицистична публикация, разяснявайки заключенията на английското военно разузнаване.

Руската тактичност е приспособена за необятно потребление на всъдеходни транспортни средства в задачи надълбоко в украинската защита, за диверсии и за подготовка на почвата за танкови и артилерийски удари и офанзиви с дронове, написа Army Recognition.

В непрестанно взаимоотношение с такива подразделения има екипажи на FPV дронове, които водят разузнаване над позициите на въоръжените сили на Украйна. Въпреки това, показва отчета на английското военно разузнаване, украинците също употребяват своите FPV дронове, с цел да нападат леко бронирани машини на съперника.

Руската войска обаче се готви доста да разшири гамата си от високопроходими коли. На Парада на успеха в Тула беше показан нов тактически пикап AГ-34, оборудван с картечница. Army Recognition написа, че евентуално той ще играе роля, сходна на бъгито Desertcross 1000−3.

Представен на форума Aрмия 2023, AГ-34 е създаден от Алексей Гарагашян, прочут с всъдехода си „ Шерп “.

За разлика от обичайните военни транспортни средства, които дават приоритет на отбраната, AГ-34 се концентрира върху надеждността, подвижността, поддръжката и рентабилността. Важните характерности включват сгъваеми прозорци, магнитна отбрана, интуитивно ръководство, седалки с облегалки за глава и автоматизирано затваряща се задна врата.

Всичко това е предопределено да увеличи оперативната успеваемост, акцентират в обзора си анализаторите от Army Recognition. AG-34 даже се съпоставя с танка T-34 във връзка с лекотата на ръководството и успеваемостта си.

Създаден най-вече от съветски съставни елементи, AГ-34 включва съставни елементи на шасито от камиона ГАЗ Садко Next, товарни гуми от камионите Ural и дизелов мотор ЯМЗ 5345 с турбокомпресор, произвеждащ мощ от 240 к.с.

Той разрешава на AГ-34 да доближи оптималната скорост от 120 km/h при обикновено натоварване, която може да бъде увеличена до 150 km/h благодарение на специфични китайски спомагателни съставни елементи, като в същото време съхранява обсега на пътешестване от 1200 km без зареждане, с помощта на 200-литровия контейнер за гориво.

С луфт от 420 mm AG-34 може да преодолее бродове с дълбочина до 2 метра без предварителна подготовка. Всъдеходът е кадърен да носи 1,5 тона потребен товар при естествени условия и до 3 тона в режим на претоварване.

Алексей Гарагашян отбелязва способността на AГ-34 да носи до осем бойци в задната част и двама в кабината или девет общоприети 200-литрови варела за гориво. В допълнение, всъдеходът може да бъде трансфорат в здравно транспортно средство с опция за евакуация на двама лежащо ранени.

„ Основните преимущества на AГ-34 се крият в представянето му отвън пътя, с функционалности като централизирана система за помпане на гуми, блокаж на диференциалите и блокировки на колелата, отраслово окачване с листови пружини и 9-тонна електрическа лебедка “, написа Army Recognition.

Структурната целокупност на AГ-34 е в допълнение усъвършенствана от специфична рамка, проектирана да устоя на тежките условия на пътешестване отвън пътя. За разлика от стандартните рами, които са податливи на извъртане, тази дава отговор на спортните стандарти, осигурявайки непоклатимост даже при положение на катурване. “

Превод: Европейски Съюз

Източник: Дискред.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед9878Саймън Ципис: Англо-саксонците постоянно съумяват да оставят анти-система на системата, която напускатАлтернативен Поглед8631 " ЛЕВИЦАТА! " с политически десант в 10-МИР-Кюстендил - В.Вацев, Р.Петков-АБВ и Р.Петков-Алтернативен Поглед10724 " ЛЕВИЦАТА! " в 25 МИР-София с позиции по парещите тематики на деня!Алтернативен Поглед99100Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед16520 " ЛЕВИЦАТА! " откри предизборната си акция в 10 МИР-Кюстендил. Нейната бюлетина е № 19Алтернативен Поглед99100Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед78578„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юни  ЛЕВИЦАТА, седем нови обединения, Споразумение, идните избори  ЛЕВИЦАТА, седем нови обединения, Споразумение, идните избори Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР