Британецът Тайсън Фюри и украинецът Олександър Усик ще се изправят

...
Британецът Тайсън Фюри и украинецът Олександър Усик ще се изправят
Коментари Харесай

Фюри и Усик определят първия абсолютен световен шампион по бокс при най-тежките през този век

Британецът Тайсън Фюри и украинецът Олександър Усик ще се изправят един против различен довечера в Рияд, Саудитска Арабия в един от най-големите боксови мачове в последното десетилетие. Двамата непобедени международни първенци в тежка категория ще обединят поясите, а спечелилият ще стане първият безспорен отличник при най-тежките през този век.

За последно британецът Ленъкс Люис държеше всички пояси в дивизията след успеха си над Ивендър Холифийлд през 1999, само че година по-късно Световната боксова асоциация му лиши едната купа, когато Люис отхвърли да я пази против Джон Руис. От тогава нито един боксьор не е успявал да държи всички трофеи в категорията по едно и също време, предава БНР. 

35-годишният Фюри е определян за най-хубавия в тежка категория от своето потомство, като досега той има 35 победи, едно тъждество и нито една загуба на професионалния кръг. Той постави завършек на дългото господстване на Владимир Кличко в дивизията с победа по точки в края на 2015, само че по-късно изпадна в меланхолия и изтърпя допинг наказване (кокаин), заради което бе отвън кръга три години. Той се завърна и още веднъж се качи на международния връх след три атрактивни дуела с Дионтей Уайлдър, като първият приключи с тъждество, а идващите два с безапелационни победи за Циганския крал. След това Фюри победи сънародниците си Дилиан Уайт и Дерек Чисора, само че самочувствието му бе разтърсено от ММА боеца Франсис Нгану, който го смъкна в нокдаун в дебютния си боксов мач. Съдиите въпреки всичко дадоха успеха на Фюри, само че вредите по реномето останаха.

37-годишният Олександър Усик е олимпийски първенец от Игрите в Лондон през 2012, когато побеждава Тервел Пулев и Артур Бетербиев по пътя си към златото. След това той покори полутежката категория в професионалния бокс, където стана безспорен международен първенец, преди да се качи при най-тежките и записа пет следващи победи, в това число две над някогашния международен първенец Антъни Джошуа.

Усик е считан за боеца с най-хубави боксови качества при най-тежките сега, само че Фюри, който също има впечатляваща експедитивност и придвижване по кръга, има съществено ръстово преимущество - 15 сантиметра по публични данни. Британецът също по този начин сподели доста по-изчистена фигура, с което показва, че подготвителният лагер е бил на доста високо равнище.

" Нека напишем историята. Достатъчно. Благодаря Ви ", бяха думите на Усик на формалната конференция, до момента в който Фюри спести нормалните си нападателни намеци. " Готов съм за един добър мач. Бог да го благослови, преди мача ще кажа молитва и двамата да излезем здрави от кръга ", сподели той. Любопитно бе, след конференцията Фюри отхвърли да огледа противника си в очите, до момента в който Усик изглеждаше изцяло спокоен.

Букмейкърите дефинират Тайсън Фюри за любимец, само че с доста дребна разлика - коефициент 1,80 за него против 2,00 за противника му. Какъвто и да бъде изходът от дуела, то се чака в края на годината двамата да създадат реванш.

Телевизионните права за мача се държат от платформата DAZN, като срещата може да бъде гледана против еднократна сума.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР