БРАТИСЛАВА, Словакия (АП) — Мъж, обвинен в опит за убийство

...
БРАТИСЛАВА, Словакия (АП) — Мъж, обвинен в опит за убийство
Коментари Харесай

Заподозреният за стрелбата срещу словашкия премиер е ескортиран до дома си, докато полицията търси доказателства

БРАТИСЛАВА, Словакия (АП) — Мъж, упрекнат в опит за ликвидиране на словашкия министър председател Роберт Фицо, е ескортиран от полиция до дома си на Петък сутринта, като медиите споделиха, че това е част от търсене на доказателства.

59-годишният Фико беше прострелян няколко пъти в сряда, до момента в който поздравяваше поддръжници след среща на държавното управление в някогашния въгледобивен град Хандлова. Длъжностни лица в началото оповестиха, че лекарите се борят за живота му, само че след петчасова интервенция описаха ситуацията му като съществено, само че устойчиво.

Фицо от дълго време е разногласна фигура в Словакия и отвън нея. Неговото завръщане на власт предходната година на проруска, антиамериканска платформа докара до терзания измежду другите членове на Европейския съюз и НАТО, че той ще изостави прозападния курс на страната си, изключително във връзка с Украйна.

Markiza, словашка телевизионна станция, сподели фрагменти на обвинения, отведен в дома му в град Левице в петък сутринта, и заяви, че полицията е иззела компютър...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР