Братът на висшия командир от Хамас Мохамед Дейф е бил

...
Братът на висшия командир от Хамас Мохамед Дейф е бил
Коментари Харесай

Убиха брата на Мохамед Дейф, сочен за организатор на касапницата в Израел

Братът на висшия пълководец от " Хамас " Мохамед Дейф е бил погубен при израелски въздушен удар в линията Газа, съобщи ДПА, като се базира на медии от анклава, близки до ислямистката формация.

Дейф е началник на Бригадите " Изедин ал Касам " - военното крило на радикалното палестинско придвижване. Именно той разгласи в събота началото на интервенцията на " Хамас " против Израел.

Според публикуваните информации Абдул Фатах Дейф е погубен при израелски въздушен удар по град Хан Юнис, в южната част на линията Газа. Загинали са и други родственици на Мохамед Дейф.

Военачалникът от " Хамас " постоянно е именуван " фантом " и оцеля при редица израелски покушения против него, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Припомняме, че  Дейф е оживял при пет опита за ликвидиране, при които бяха отнесени двата му крайници и ръка, а жена му и двете му деца бяха убити.  В медиите се популяризират изказвания, че точно той е е провел деликатно планувано и смъртоносно нахлуване против Израел, което изненада израелските публични лица. Той подреди на екстремистите да употребяват експлозиви и булдозери, с цел да пробият оградите към Газа, с цел да пропуснат още стотици.

Израелските военновъздушни сили не престават своето контранастъпление в линията Газа. Десетки изтребители са атакували над двеста цели в региона на Ал Фуркан, оповестиха по-рано през днешния ден израелските Сили за защита.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР