БРАТЪЛБОРО, Вирджиния (АП) — Град във Върмонт действа въз основа

...
БРАТЪЛБОРО, Вирджиния (АП) — Град във Върмонт действа въз основа
Коментари Харесай

Бъдещето е сега: 16- и 17-годишните печелят правото да гласуват на местни избори в град във Върмонт

БРАТЪЛБОРО, Вирджиния (АП) — Град във Върмонт работи въз основа на концепцията, че младите гласоподаватели оферират вяра за бъдещето, давайки право на 16- и 17-годишните да гласоподават идната седмица на локалните избори. Тези, които навършат 18 години до общите избори през ноември, ще имат право да гласоподават на първичните избори за президент на щата в Супер вторник.

Това значи, че някои гласоподаватели в Братълборо, население от 7500 души, биха могли да имат пръст в избора на съществени партийни претенденти, които са с повече от 60 години по-възрастни от себе си: президентът демократ Джо Байдън, 81, и любимецът на републиканците Доналд Тръмп, 77.

Промяната в хартата на града изисква законодателно утвърждение и републиканския губернатор Фил Скот два пъти отхвърли ограниченията. Миналата година законодателната власт, следена от демократите, отхвърли ветото на губернатора, давайки зелена светлина на повече младежи от Братълборо да гласоподават и да се кандидатират за главния управите...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР