Бракониери са пребили горски стражар, който три години по-рано ги

...
Бракониери са пребили горски стражар, който три години по-рано ги
Коментари Харесай

Бракониери пребиха горски стражар

Бракониери са пребили горски жандарм, който три години по-рано ги заловил да секат нелегално в гората край Гоце Делчев, заяви Нова тв.

46-годишният мъж Дафко Мърваков е в болница със строшен крайник и тежки пострадвания.

Нападателите употребявали дървен прът.

" Преди 3 години имахме взаимна акция с полицията. Вечерта спряхме въпросното лице за рутинна инспекция с неговия брат. Постоянно правят противозаконна сеч. След като сътрудника слезе, те мигновено му нанесоха удар с твърди предмети, сцепиха му главата, момчето падна, беше целият облян в кръв. Аз се изплаших, защото беше  безсъзнание. Слязох да му оказвам помощ и мигновено бях атакуван с твърди предмети. Бях съборен на земята, наложи се да изстрелвам във въздуха за предизвестие, само че те не стопираха нападението. След като съм стрелял настрана, несъзнателно съм улучил един от братята - Стоян Славчев ", описа пострадалият Дафко Мърваков.

Три години по-късно, в петък бракониерите атакуват Мърваков с дървен прът.

Отива до сервиза за моторни резачки, с цел да вземе своята след ремонт. Минути преди 20 ч. свива по уличката за дома си, когато зад него стопира автомобил. Обръща се и вижда Карамфил Стойчев Славчев с друго момче. Продължава и след минута чува звук от чупене на дърво. Нападат го, удрят го по гърба, главата и ръката. Губи схващане за малко. Мъж от близката механа се втурва да оказва помощ. Звъни на тел. 112, идват кола за спешна помощ и полиция.

През тези 3 години той и фамилията му са получавали закани. По случая е заведено дело, само че то се отсрочва. Извършителят не е осъден, макар множеството сигнали в полицията. По думите на Мърваков кметът на село Баничан не взима съответни ограничения по случая. Според стражаря сходни набези се случват всеобщо в цялата страна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР