Борусия Дортмунд се върна на четвъртото място в класирането на

...
Борусия Дортмунд се върна на четвъртото място в класирането на
Коментари Харесай

Десет от Дортмунд удържаха Вердер Бремен след почивката за 13-и успех през кампанията

Борусия Дортмунд се върна на четвъртото място в класирането на Бундеслигата, откакто в среща от 25-ия кръг надигра с 2:1 като посетител състава на Вердер Бремен.

В 21-ата минута Юлиян Бранд опита отдалечен изстрел, който беше отразен от стража Михаел Цетерер, само че след това топката стигна до Дониел Маален, нидерландецът я овладя и с акробатично осъществяване я прати във вратата на домакините за 1:0.

Малко по-късно добър пробив на Джейдън Санчо по лявото крило приключи с дебютно попадение за британския футболист след завръщането му в редиците на Борусия, което този път беше с цената на удвояване на резултата.

В добавеното време на първата част обаче задачата на отбора, воден от Един Терзич, да запази задатъка си беше леко усложнена, тъй като Марсел Забитцер беше изпъден с пряк червен картон.

Използвайки числедното си предимство на терена, играчите на Вердер съумяха да понижат пасива си в 70-ата минута посредством Джъстин Гидеон, само че за повече нямаха сили и по този начин трябваше да преглътнат провалянето.

Успехът за Дортмунд ги изкачи до 4-ата позиция с 46 точки, до момента в който " бременските музиканти " са 9-и с 30 пункта в актива си.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР