Борусия Дортмунд победи Пари Сен Жермен с минималното 1:0 на

...
Борусия Дортмунд победи Пари Сен Жермен с минималното 1:0 на
Коментари Харесай

Дортмунд с малка, но важна крачка към финала

Борусия Дортмунд победи Пари Сен Жермен с минималното 1:0 на „ Сиганл Идуна Парк “ в първи полуфинален мач от Шампионска лига. Единственото попадение означи Никлас Фюлкруг в 36-ата минута след супер асистенция на Нико Шлотербек.

Реваншът на „ Парк де Пренс “ в Париж е идният вторник от 22:00 часа българско време.

Първата добра обстановка в срешата пристигна в 11-ата минута, като тя бе за парижани. Усман Дембеле смени посоката и от левия крайник си пусна топката към десния, с който стреля от отдалеченост, само че около вратата.

В 14-ата минута Юлиан Бранд пусна превъзходно извеждащо подаване към Джейдън Санчо, който нанесе удар от дребен ъгъл, само че Джанлуиджи Донарума съумя да избави.

В 18-ата минута Дембеле опитва шанса си от към 20 метра с шут с левия крайник, само че още веднъж бе неакуратен.

В 36-ата минута Борусия Дортмунд излезе напред в резултата! Нико Шлотербек пусна превъзходен извеждащ пас по въздух за Никлас Фюлкруг от над 60 метра, нападателят изскочи на скорост очи в очи с Донарума и с шут в долния ляв ъгъл го матира за 1:0!

В 42-рата минута се стигна до насилствена промяна в състава на ПСЖ. Люка Ернандес се контузи при конфликт с Фюлкруг при гола, като опита да доиграе мача, само че не съумя и на негово място се появи Лукас Бералдо.

В 44-ата минута Фюлкруг смъкна за Марсел Забицер, който от десетина метра нанесе тежък удар, с който обаче Донарума се оправи.

Това бе и всичко по-интересно за първата част.

В 48-ата минута Брадли Баркола направи самостоятелен пробив отляво, който приключи с прецизен, само че слаб удар, уловен безпроблемно от Грегор Кобел.

В 51-вата минута се стигна до две извънредно чисти положения за парижани. Първо Килиан Мбапе насочи фалцов удар към далечния ляв ъгъл, само че нацели страничния дирек. След малко безредие Ашраф Хакими шутира от близка отдалеченост, само че бе спрян от десния непряк дирек.

Три минути по-късно Мбапе стреля право в ръцете на Кобел. В 56-ата минута Маркиньос центрира елегантно за Фабиан Руис, който бе пропуснат от защитата на Борусия и нанесе удар с глава, който обаче не уцели очертанията на вратата.

В 58-ата минута Фюлкруг опитва мощен удар от границата на наказателното поле, само че бе блокиран от Маркиньос, от чийто крайник топката излезе в корнер, само че от него не последва нищо забавно. Минута по-късно Бранд стреля рисково, само че вдясноот вратата.

Час игра след началото на срещата Джейдън Санчо проби чудесно отдясно в наказателното поле и откри Никлас Фюлкруг от непостредствена непосредственост, само че нападателят уцели топката с кората и я прати високо над вратата.

В 72-рата минута Килиан Мбапе откри Усман Дембеле на преференциална позиция, той стреля, само че Грегор Кобел съумя да протегне оптимално доста левия си крайник и избави. В 80-ата минута Хакими влезе в наказателното поле и даде задължаващ пас на Дембеле, който обаче стреля над вратата от страхотна позиция.

В 82-рата минута ПСЖ провежда добра офанзива, приключила с удар на Витиня от границата на наказателното поле, който мина настрана от вратата на Борусия Дортмунд.

Две минути по-късно Санчо напредна през центъра и изведе Бранд, а той нанесе рисков удар, който обаче бе блокиран от добре застаналия Маркиньос.

В 87-ата минута Фабиан Руис стреля с глава от отлична позиция, само че още веднъж не съумя да уцели вратата. В последната минута от постоянното време Уорън Заир-Емери също стреля с глава, само че от неуместна позиция и в навън.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР