“Боре, превърнахте София в най-непразничното антиколедно гето на континента !

...
“Боре, превърнахте София в най-непразничното антиколедно гето на континента !
Коментари Харесай

Столичани бясни на коледните медузи и костенурки

“Боре, превърнахте София в най-непразничното антиколедно гето на континента! То, не че през останалото време си е просто сиво гето в периферията на цивилизацията.

Какви костенурки те годнят,какви медузи и октоподи, на каква розова дрога от пръдня на еднорози сте, като най-близкото крайбрежие е на 400 км!

Реверансът свърши! Или се стегнете и работете, или сте навън! ”

Това написа Ивелин Стефанов на стената на общинския консултант от ПП-ДБ-СС Борис Бонев.

Гневът му е подбуден от следното пояснение на Борис Бонев за новата декорация на София –   зелена костенурка, заобиколена от разноцветни медузи, провесена на улица „ Иван Шишман “ на „ дребните 5-те кьошета “,  която още веднъж взриви столичани:

„ Не Рождество Христово, а *биоразнообразието и дивите морски животни “ ще честваме тази година (по Борис Бонев).
Това няма край!София в ръцете на хора с очевидно ментални проблеми.Боже, опази! “


“Да, костенурката е супер. Защото е истинска и тъй като е смислена. Защото е част не просто от Коледна декорация, само че и като идея за запазване на биоразнообразието и дивите морски животни ”, написа в отговор Борис Бонев.

И продължава: “Огромна морска костенурка, октопод, медузи и палитра от цветове ще се разлеят над кръстовището, напомняйки за благосъстоянията на нашата планета и скъпия дом, за който всички можем да се грижим. Празнувайки биоразнообразието, цялостен месец украсата ще радва поданици и посетители на града с богат подводен пейзаж, който във вечерните часове ще сменя напълно образа си, оживявайки в разноцветни светлини.

През последните 50 години популацията на разнообразни типове животни и растения е намаляла с над 60%. В тази връзка  сътрудници на уредниците от банковия бранш за всяка издадена карта подаряват 1 $ на Conservation International в поддръжка на опазването и възобновяване на местообитанията на застрашените типове. Тази година „ дружно пазим водното благосъстояние “ и всеки може да даде своя принос за задачата на организацията да подкрепи опазването на 4,5 милиона квадратни километра водни площи в целия свят ”.

Под това излияние на Бонев се вихри същински вербален линч за “спасителя ” на София:



кое тъкмо от наследството на ГЕРБ ви накара да сложите медузи за Коледа в центъра на европейската столица, гордееща се с ш*бана планина на минути от центъра си?

оттатък ЕС-био-еко-директивите и личната ви самодейност, нали?… вие имате свободата да намирате за ужасно всичко, което прецените.

което не анулира и на йота какъв брой тъкмо неуместно, комично и излишно наподобява то, в случай че сякаш съответни хора са имали публичност какво може да е в един от най-централните региони на София, показвайки просто следващо уморително безсърдечие във връзка с духа на този празник, който няма АМА НИЩО ОБЩО с това поначало и в никакъв случай не е имал.

още малко дивотии и предлагам психиатрично освидетелстване…..,или съдебно-психиатрично,принудително!СРАМОТА,ОТВРАТЕН СЪМ

Предпочитаме и в Княжево да висят костенурки от дърветата, само че все още висят единствено счупени клони над увиснали жици.?! Oh, wait.

Кой дава акъла за тези смотани украси,да си скъса дипломата!

Сериозно ли тази нелепост успяхте да сътворите и на това знаково за София място? Само на крачки от безумната Ви декорация е живяла Екатерина Каравелова, постройките там носят духа на Стара София, за която единствено можем да мечтаем през днешния ден. Да сте се замисляли, че не това е мястото и не това е времето да разсънваме гражданската съвест за една несъмнено значима идея – за отбрана на костенурките като тип. И то, осъществено със светещи лампички, несъмнено с тройна надценка, от Алиекспрес.

Аз нямам срещу нетрадиционни, арт решения, само че въпреки всичко би трябвало да се преценявате с обществото, до каква степен е дорасло да схване ежедневните украси из софийските улици и площади, най-малкото поради подигравките, които отнася новият кмет. Един ден монтаж -на другия ремонт.

А можеше да е снежен човек – ледниците се топят, белите мечки няма къде да живеят, и е някакси по-приемливо и близо до Коледа… Май Данчето се справяше по-добре с украсата

Съберете първо клоните от улиците, че костенурката ви ще вземе да се оплете в тях.

С другаря Терзиев Ви помолих да обърнете внимание на бездомните хора, въобще не ме отразихте. Та, мисълта ми е, вместо да се чудите с какво да украсите София-очевидно никакви хрумвания, помогнете на хората които са на улицата. Така и по този начин се чудите къде да похарчите пари, направете им по една къщичка където да се скрият в най-студените нощи!
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР