Бончо Бонев празнува днес 70-годишен юбилей като един от най-успешните

...
Бончо Бонев празнува днес 70-годишен юбилей като един от най-успешните
Коментари Харесай

Бончо Бонев празнува 70-годишен юбилей

Бончо Бонев чества през днешния ден 70-годишен празник като един от най-успешните ръководители във варненския спорт.

50 години работа в спорта - 5 в ЦСКА и 45 в Черно море. Преди това е бил 10 години народен играч по лека атлетика и рекордьор в дисциплината скок дължина навън и в зала.

" От тези 45 години в Черно море, 25 години съм изпълнителен шеф.  Какво се случи през тези 25 години, не с помощта на мен, а по мое време?

Реновиране на покрита писта по лека атлетика. Построяване и съоръжение на два стадиона по лека атлетика. Успяхме с помощта на клубовете да си върнем състезателен комплекс " Черно море " от Министерството на защитата и в следствие да го реновираме и преведем в един порядъчен тип, подобаващ за осъществяване на естествена учебно-тренировъчна и спортна активност. Успяхме да записваме Общо събрание на колегиите  Черно море в ММС. В страната има единствено четири Сдружения отговарящи на всички условия на ММС.

1/3 от завоюваните медали от Олимпийски игри в Атина и Пекин са дело на Черноморски спортисти и дипломиран и самоотвержени труд на техните треньори.
В умозаключение мога да заявя, че последвам праволинейно завета на моите прародители от началото на отминалия век да послужвам на спортната идея и като държавник: секретар съм на Сдружението на спортните клубове на гр. Варна, секретар съм и на Експертния съвет към кмета на града. Стриктно изпълнявах и отговорностите си и на зам.-председател на Семеен кодекс Черно море – Атлетик. Малко ли е, доста ли е стореното от мен, оставям другите да преценяват. За мен остава удовлетворението, че правилно съм служил на една народополезна идея ", показа пред " Петел " Бонев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР