Бомба бе хвърлена днес сутринта по къщата на кмета на

...
Бомба бе хвърлена днес сутринта по къщата на кмета на
Коментари Харесай

Хвърлиха бомба по къщата на общински кмет в Сараево

Бомба бе хвърлена през днешния ден сутринта по къщата на кмета на община Стари град в Сараево Ирфан Ченгич, заяви босненският уебсайт „ Кликс “.
Говорителят на босненското вътрешно министерство Мерсиха Новалич сподели, че в 3:20 ч. сутринта локално време (4:20 ч. българско) е задействано избухливо устройство, най-вероятно ръчна граната.
„ Има материални вреди, тече следствие “, уточни Новалич.
Кметът на сараевската община Стари град съобщи пред „ Кликс “, че хвърлянето на бомба по къщата, в която живее със фамилията си, няма да го обезсърчи да продължи процесите, които е заречен на народа.
„ Снощи, преди (рамазанския) сахур, по къщата ми бе хвърлено взривно устройство за да бъда сплашен и да прекратя процесите по връщане на държавни парцели на народа от тези, които с години ги узурпират. Неотдавна представители на посолствата ме попитаха дали ме е боязън да проведа тези развой, а отговорът беше същият както и през днешния ден. Бог и хората ми се доверяват да повеждам сложни процеси, няма да се откажа и на милиметър, тъй като в случай че най-важният човек в общността се огъне под натиска, какво ли чака елементарните хора, като дойдат и на техните порти “, разяснява Ченгич.
Той добави, че хвърлянето на бомба на улицата на общинския консултант Ведад Делкович предходната седмица се е възприело като случайност в началото, само че към този момент не е уверен в това.
„ След снощната (бомба) излиза наяве, че това е редовно заплашване “, означи Ченгич.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР