Божидар Саръбоюков остана на 1 см от европейската титла в

...
Божидар Саръбоюков остана на 1 см от европейската титла в
Коментари Харесай

Наш атлет на 1 см от еврозлато

Божидар Саръбоюков остана на 1 см от европейската купа в скока на дължина на шампионата до 20 година в Ерусалим. 19-годишният българин заслужи сребърното отличие с 8,22 м, които реализира във втория си опит. Той сложи нов народен връх във възрастовата група, като усъвършенства с 8 см досегашното върхово достижение от 8,14 м на Петър Дачев от 30 юли 1998 година в Анеси. Талантът от Харманли надмина върха на страната още с първия си опит от 8,18 м. Той направи пет сполучливи опита, всеки от които над 8 м, като другите три бяха от 8,12, 8,10 и 8,07 м.
Шампион стана Матиа Фурлани (Ит) с 8,23 м, а с бронза се окичи Никита Маслюк (Укр) със 7,97 м.
" Винаги е било фантазия за мен да скоча над 8 м. Но в никакъв случай не съм си представял, че всеки от скоковете ми ще бъде над 8 м и ще подобря с 25 см персоналното ми достижение. Нямам концепция по какъв начин се получи. Бях гладен да скачам и да се състезавам, и това направих ", съобщи Саръбоюков.
Заради отличното си показване българинът получи покана за присъединяване на Световното за мъже и за дами в Будапеща (19-27 август). Там България ще бъде показана още от Милица Мирчева (маратон) и Тихомир Иванов (скок на височина).  
На троен скок Саръбоюков и Лъчезар Вълчев се класираха за финала. И двамата ни представители минаха квалификационната норма от 15,60 м, което им разреши да не вършат всички три опита. Още при стартовото излизане на пистата Саръбоюков записа 15,84 м. Вълчев потегли несполучливо, след което реализира 16,01 м и оглави класирането в квалификацията.
В спринта на 100 м Христо Илиев остана четвърти с 10,44 сек. Шампион стана Марек Закржевски (Пол) с 10,25 сек. 
В тласкането на гюле Тодор Петров се класира осми с 18,59 м. Титлата взе Ласе Шулц (Гер) с 20,21 м.
Пламена Миткова стигна до разпределението на медалите в скока на дължина. Българката се подреди 7-а в квалификациите с 6,40 м, оставайки на 5 см от норматива. Миткова е международната шампионка от шампионата в тази възрастова група в Кали, Колумбия, предходната година.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР