Божидар Андреев спечели сребърен медал от Световно първенство по вдигане

...
Божидар Андреев спечели сребърен медал от Световно първенство по вдигане
Коментари Харесай

Божидар Андреев спечели сребро от Световното първенство в Богота

Божидар Андреев завоюва сребърен орден от Световно състезание по повдигане на тежести за мъже и дами в Колумбия. Сливналията се окичи с отличие в придвижването изхвърляне със 154 кг. В изтласкването зае седмата позиция със 184 кг, което го класира четвърти в дуела на кат. 73 кг. с 338 кг.
Шампион с 352 кг стана Рахмат Абдулах от Индонезия.

Състезанието за Андреев:
Той стартира конкуренцията със 150 кг, по-късно добави още 4 кг на щангата, които подвигна от третия си опит. Това му бе задоволително за среброто в придвижването, пред него с 1 кг повече се подреди единствено Ризки Юнянсях от Индонезия, а четирима от 11-те финалисти в А група записага „ нули “.
След почивката Божидар стартира изтласкването със 180 кг, след това мина с триумф през 184 кг, само че в последното си излизане на подиума не можа да вдигне 190 кг и остана седми в придвижването.
Така Андреев събра дуел 338 кг, който бе задоволителен за четвъртото място в общото класиране.

Божидар Андреев е представител на сливенската школа, с треньор Пламен Братойчев, състезава се за СКВТ „ Хр. Бъчваров -Слвен “. Европейски първенец за мъже от Батуми 2019 година
Първият му огромен триумф бе спечелването на олимпийска купа на младежките игри в Нанджин през 2014 година Четири години по-късно приключи със злато на Европейското състезание при 23-годишните в Замошч (Полша) и се подреди девети в дебюта си на Световно състезание за мъже в Ашхабад (Туркменистан). 2019 година бе най-успешната за него с европейска купа при мъжете в Батуми, злато с 3 континентални върха при 23-годишните в Букурещ, бронз на Световното състезание за мъже с 3 европейски върхове за мъже в Патая и злато на олимпийския квалификационен шампионат в памет на Наим Сюлейманоглу в Газиантеп.
Миналата година се класира пети на Олимпиадата в Токио и заслужи бронз в изхвърлянето на Европейското в Москва. През юни тази година завоюва бронз в кат. 81 кг на континенталния шампионат за мъже в Тирана.

Следващият представител на България, който ще излезе на подиума в колумбийската столица е Карлос Насар. Той ще пази международната си купа от предходната година в Ташкент в ранните часове на понеделник българско време.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР