Богатите хора от различни страни в света напоследък все повече

...
Богатите хора от различни страни в света напоследък все повече
Коментари Харесай

Страните в света, от които през 2023-а са си тръгнали най-много милионери - и къде най-често се преселват те

Богатите хора от разнообразни страни в света в последно време от ден на ден се преселват в по-топли страни, написа чешкото издание SZ. Тези желани райони, с изключение на топъл климат, имат и друга значима специфичност - икономическа независимост и ниски налози.

Милионерите в долари постоянно се местят на Юг. През последното десетилетие доста огромен брой богати хора са напуснали родните си места и са ги привлекли страни като Гърция и Сингапур.

Изминаха седем години, откогато Англия гласоподава на референдум за овакантяване на Европейския съюз . За това време съвсем 16 хиляди милионери в долари повече са напуснали островната страна, в сравнение с са се открили там. Това демонстрират данни на консултантската компания Henley and Partners (H&P).

В отчета си компанията демонстрира от кои страни най-често напущат милионерите и надлежно кои страни ги притеглят за живеене най-вече. Компанията H&P пресмята, че повече от 3000 милионери в долари са напуснали Англия единствено през предходната година.

" Богатите също плачат ": Какви са най-големите страхове на милиардерите

Проучване на най-голямата швейцарска банка UBS

Но при Китай обаче обстановка е най-лошата в това отношение. През 2023 година, както пресмята Henley and Partners, втората стопанска система в света е изгубила 13,5 хиляди милионери. Това е два пъти повече от Индия, която е на второ място (6,5 хиляди) по брой напуснали я милионери през 2023 година. На четвърто място в " класацията " за напуснали родната си страна милионери е Русия (3000).

Така на процедура през 2023 година страните, " изгубили " най-вече богаташи поради преселването им в други страни, са: Китай, Индия, Англия и Русия.

От друга страна, през 2023 година хората с чисто положение над 1 милион $ най-често се местят в: Австралия (5,2 хиляди), Обединените арабски емирства (4,5 хиляди) и Сингапур (3,2 хиляди).
 Снимка 652139
Източник:

Освен това, измежду най-популярните за милионерите страни попадна и Гърция. Тази наша съседка е привлекателна за богатите хора надалеч освен поради климати си. Гърция предлага статут на престояване и след 180 дни - паспорт на Европейския съюз на всеки, който е подготвен да влага там най-малко 250 хиляди евро. В морската страна е задоволително да се влага посочената сума и единствено в недвижими парцели - и човек получава право на поданство.

Всички привлекателни за живеене страни имат едно общо нещо: те оферират на богатите по-голяма икономическа независимост . В тази връзка данъчната тежест там е относително ниска, а вложението е по-лесно. Затова Сингапур също влезе в топ 10 на най-предпочитаните от милионерите места за живеене. Често той е именуван най-свободният стопански пазар в света.

" Портрет " на най-богатите руснаци

Какъв е междинният размер на благосъстоянието им и какво обучение имат

Все повече и повече богати хора се местят на нови места за живеене. По предварителни оценки, през предходната година са сменили поданството си 122 хиляди милионери в долари. Това е със 70 хиляди т.е. над двойно повече от 2013 година, когато Henleyand Partners е почнала да следи данните за преселването на богатите хора по света.

Като цяло, в този момент най-вече милионери живеят в Съединени американски щати - 22,7 милиона (40% от всички в света). На второ място е Китай, а на трето - Франция. Повечето от страните в топ 10 по брой милионери са и измежду десетте най-големи стопански системи в света.
 Защо богаташите по света купуват футболни клубове
Защо богаташите по света купуват футболни клубове

Една от главните аргументи е международна популярност на марката
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР