Блогърът Ерик Паркър установи, че дори и без директна работа

...
Блогърът Ерик Паркър установи, че дори и без директна работа
Коментари Харесай

Блогър показа защо е по-добре да не използвате Windows XP през 2024 г

Блогърът Ерик Паркър откри, че даже и без директна работа от страна на потребителя, операционната система бързо се заразява със злотворен програмен продукт, който хакерите ловко маскират като систематичен програмен продукт. Такива стратегии включват даже и параметъра svchost.exe.

По време на тестванията блогърът вижда, по какъв начин на същия компютър няколко часа по-късно се основава различен потребителски акаунт. По това време в диспечера на дилемите е видяно отдалечено пускане на FTP-сървър. 

След инсталирането на приложението Process Explorer в системата е открит и развой, наименуван Microsoft compilation. Какво значи това, блогърът по този начин и не схваща, само че не би трябвало да съществува в елементарната система на XP.

Също, по време на теста потребителят е разкрил и осем злонамерени файла, които се появяват, откакто блогърът свърза персоналния си компютър към мрежата. След инспекция със софтуера се оказало, че това са троянски коне, рекламен и злотворен програмен продукт, оповестява Neowin.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР