Близо 3/4 от американците живеят в щати, където марихуаната е

...
Близо 3/4 от американците живеят в щати, където марихуаната е
Коментари Харесай

Легализирането на марихуаната в САЩ: Какво очакват американците от кандидатите за президент

Близо 3/4 от американците живеят в щати, където марихуаната е законна за медицински цели. Но и половината население живее там, където тя е позволена и за забавление.

Все още обаче има щати, в които канабисът остава изцяло противозаконен съгласно федералния закон и дружно с хероина и LSD се класифицира с висок капацитет за корист.

Преобладаващото болшинство от американските гласоподаватели, които считат, че това би трябвало да се промени, трансформира марихуаната в добра опция за претендентите за президент Джо Байдън и Доналд Тръмп , изключително измежду младите гласоподаватели, отбелязва Voice of America (VOA ).

Скоти Смарт e уредник на общественост за гражданско ангажиране с политически въпроси в щата Джорджия.

" Mного хора не схващат политиката . Много хора не знаят по какъв начин политиките въздействат на ежедневния им живот. Мисля, че канабисът е проблем, който пали и въодушевява младежите да извърнат внимание на политическото всекидневие ", споделя Скоти.

Темата разяснява и Каролайн Филипс, която е създател на Националния фестивал на канабиса.

" Както за Байдън, по този начин и за Тръмп важи едно общо нещо - техните дейности във връзка с канабиса са непоследователни. Чухме обещания и от двете президентски администрации, нито едно от тях се извърши изцяло ", счита Филипс.

При Байдън, Министерството на здравеопазването и човешките услуги предложи марихуаната да бъде класифицирана като по-лека дрога . Това на процедура бе възприето като отсрочване на легализацията. Така актуалната политика на Белия дом по отношение на канабиса, остава малко неразбираема.

Voice of America (VOA ) напомня, че през 2018 година тогавашният президент Тръмп сподели, че администрацията му е склонна да поддържа напъните за преустановяване на федералните забрани върху марихуаната , като остави крайното решение за нейната заверка на всеки щат. Развитие обаче нямаше.

Миналата седмица Тръмп сподели в изявление за Newsmax TV, че изследванията демонстрират марихуана нанася обилни вреди, само че пък от позиция на повишение на известността, легализирането й прави доста доба работа. 

" Позициите на Тръмп във връзка с канабиса в най-хубавия случай може да бъде казано, че са непоследователни. Чували сме го да споделя, че хората, които продават опиати на противозаконния пазар би трябвало да бъде вкарвани в пандиза и даже умъртвявани . Но също по този начин сме го виждали да помилва хора, които са били наказани за търговия с канабис ", отбелязва Каролайн Филипс.

Променящите се настройки на гласоподавателите в Съединени американски щати по отношение на марихуаната демонстрират, че въпросът става все по-голям за гласоподавателите , изключително за младите гласоподаватели.  

И всеки претендент, който в действителност желае да стигне напред в конкуренцията, без значение дали е на президентските избори, в Конгреса или в локалните законодателни органи, не трябва да подценява тези сигнали. Ако го създадат - това ще бъде единствено в тяхна щета.

Днес по-младите гласоподаватели, оживени от опцията за узаконяване на марихуаната, се надяват администрацията на Байдън да предприеме дейности във връзка с канабиса преди изборите през ноември.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР