Близки и родители на зверски убити деца при пътнотранспортни произшествия

...
Близки и родители на зверски убити деца при пътнотранспортни произшествия
Коментари Харесай

Бели гълъби полетяха в памет на децата, загинали на пътя

Близки и родители на свиреп убити деца при пътнотранспортни катастрофи от цяла България се насочиха на протестно шествие от някогашния Партиен дом до пешеходната пътека на ул. " Гурко " и ул. " Шишман ", където беше блъснат и погубен 15-годишният Филип.

Пуснаха бели гълъби в памет на децата, загубили живота си на пътя.  Протестиращите носиха и бели балони, на които бяха изписани имената на убитите деца, както и техни фотоси.  А протестният афиш приканва да пазим живота, тъй като той е подарък.

„ В петък имахме доста хубава среща с ръководителя на Върховен касационен съд, с когото продължихме да обсъждаме, първо, парадоксите, които се дават в съда. В момента работим доста старателно комисия, която прави разбори, която е от безусловно всички институции, която би трябвало да е подготвена през идващата седмица. След което ще седнем отново на една маса, с цел да може да се разиска. Освен предложенията ни има разбор на злополуките в години обратно – за какво, по какъв начин, в какъв %, с цел да може да забележим къде да се неблегне “, сподели Петя Иванова

Онова, към което всички са се обединили, акцентира тя, е, че няма специалисти.

„ Спешно би трябвало да им се усили заплащането на тези специалисти, да се направи институт, с цел да може да не се чакат експертизи с години. Също по този начин не може, когато се качиш пийнал, дрогиран и настъпваш газта до дъно, това да е непредумишлено ликвидиране “, безапелационна е дамата и посочи, че чакат идната седмица и имат увещание от безусловно всички институции, че ще държат околните на жертвите на убити деца на пътя със протичащото се.

Иванова съобщи, че каквито и оферти да има, те би трябвало да бъдат разисквани и да бъдат признати от 240 депутати, които са вътре в парламентарната зала.

„ И по тази причина ние неведнъж молихме да има експертна среща с всички водачи тъкмо затова, с цел да може да разбираем къде са пробойните и за какво се чакат с години тези каузи “, сподели още тя.

Жената посочи, че към момента нямат противоположна връзка от страна на водачите на парламентарно показаните политически партии.

„ Те изрично се вършат, че не ни чуват, по тази причина и ние на тези избори ще се създадем също, че не ги чуваме, и ще се държим по същия метод, както те се държат с нас “ , безапелационна е Иванова.

Тя е безапелационна, че обществото спи и единственото, което се случва, е почернените родители да се усилват.

„ Това е градено с години като спорт – да се качиш пийнал и съседът да те види и да не му пука, приятелят до теб да се качи пийнал и да не му се лишават ключовете, единствено че цената я заплащат всичките тези деца и всичките тези родители. И доста е тъжно, че се местим просто единствено от кръстовище на кръстовище и от път на път “, добави дамата.

Иванова разяснява и хората, които недоволстват против отнетите им коли и книжки с изказванието, че пробите им са подправени и те са почтени.

„ Това са единици и по-добре да има такива ядосани единици, които да са с проби, които в действителност не са били позитивни и да изчакат по този начин, както ние чакаме с години нашите експертизи, само че да няма убити. Така че мисля, че процентът, които са ядосани, е много по-малък от % на родителите, които губят децата си “, заключи тя.

Близките оповестиха, че стопират с митингите всяка седмица. Те ще провеждат по една акция всеки месец в памет на децата, починали на пътя. Настояват за среща с просветителния министър, на която да бъдат обсъдени часове по пътна сигурност.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР