Благоустройство, улеснен достъп за пешеходци, велосипедисти и шофьори, повече паркоместа

...
Благоустройство, улеснен достъп за пешеходци, велосипедисти и шофьори, повече паркоместа
Коментари Харесай

За 2 месеца! 14 обекта бяха благоустроени в Ямбол

Благоустройство , улеснен достъп за пешеходци, велосипедисти и водачи, повече паркоместа в кварталите – това е стремежът на управлението на община Ямбол , с цел да се дават повече улеснения за жителите. Принципът е за дейностите да не се ангажира единствено един реализатор на обектите, каквато е била предходната процедура, а няколко компании, които оферират най-хубави условия и качество. Благодарение на това, в града се работи бързо и дейно на разнообразни места, с по-голяма конкуренция както при цените, по този начин и при качеството.

„ Винаги има какво да се желае в тази посока, само че въпреки всичко обществените средства би трябвало да се употребяват дейно. Полагаме усърдие и следим персонално осъществяването на дейностите по всеки обект. Предстои да се разпореждат още обекти на цялата територия на града “, разяснява кметът на Ямбол Валентин Ревански .

140 паркоместа са обособени след привършване на ремонта на паркинга на ул. „ Батак “ до централния кооперативен пазар. Настилката, с голям брой дупки, мрежовидни пукнатини и пропадания, която от години се нуждаеше от ремонт, към този момент е фрезована, положен е двупластов асфалтобетон. Изграден е нов тротоар откъм оградата на общинския пазар. Нови 110 паркоместа бяха обособени на ул. „ Клокотница “ и в комплексите „ Златен рог “ и „ Възраждане “ след завършилите благоустройствени действия .

Зад бл. 1 на „ Клокотница “ паркоместата са увеличени с 50 , сред блоковете 8 и 9 в „ Златен рог “ и зад бл. 46 във „ Възраждане “ – с по 30 . Общата повърхност на ремонтираните сектори там е 3780 кв. м. Компрометираната тротоарна настилка е сменена. С бетонови павета са построени новите паркинги, като тротоарните и зелените площи са отделени с бетонови бордюри .

ж.к. " Възраждане ". Снимка: Община Ямбол

В квартал „ Зорница “ , сред 3-ти и 4-ти блок, също е построен нов паркинг , който предлага спомагателни 50 паркоместа за живущите в региона.

Извършен беше и настоящ ремонт на тротоарна настилка с повърхност от 530 кв. метра сред бл. 9 и 8 в ж. к. „ Златен рог “.

Пред блок 1 на пл. „ Страшимир Кринчев “, на сектор от 510 кв. м, след фрезоване бяха положени нови два пласта асфалтобетон . Приключиха и ремонтните действия сред блок 2 и блок 14 в ж.к. „ Хале “.

С бетонови павета е сменена остарялата тротоарна настилка пред входа на „ ДКЦ 1 “ (Първа поликлиника), нови са и тротоарите сред блок 19 и блок 22 в „ Бенковски “.

Приключи препавирането на настилката на ул. „ Матвей Вълев “, в секторите от ул. „ Малко Търново “ до ул. „ Шипка “ и ул. „ Янко Сакъзов “. На ул. „ Козлодуй “ е приключен ремонтът на паркинга пред блок 1, наоколо е ремонтиран и 200-метров сектор. Продължава и благоустройството на ул. „ Балатон “ , сега се ремонтира тротоарът и уличната настилка пред блок 2.

Полага се нов тротоар с бетонови павета в ж.к. „ Златен рог “ от обръщалото на автоспирката до моста над Тунджа до бл. 5.

Благоустройствени действия предстоят , съгласно предварителната стратегия на Общината, и в други региони на града.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР