Благоевградчанка спечели дело, заведено срещу един от най-големите търговци на

...
Благоевградчанка спечели дело, заведено срещу един от най-големите търговци на
Коментари Харесай

Възмездие! След 5 години упорита битка! Благоевградчанка осъди монополиста ЧЕЗ за надута сметка за ток 

Благоевградчанка завоюва дело, заведено против един от най-големите търговци на електрическа енергия в страната - "ЧЕЗ Електро България " АД. Решението си съдът произнесе преди дни, откакто дамата бе завела иск поради повишената, съгласно нея, сметка за ток.

Съдебната сага почнала през 2017г., когато за интервала януари-март дамата получила сметка от близо 3600лв. за изразходвана ел. сила. Дори и при тогавашните цени обаче, тя сметнала, че сама няма по какъв начин да изразходва ток за такава сума и завела дело в Районен съд Благоевград. В хода на делото били осъществени няколко механически инспекции, които отчели голям брой нередности по електромера.

В Констативния протокол, формиран след инспекциите, ясно били изброени откритите нарушавания и заключението било, че потреблението на ел. сила не се регистрира тъкмо и се постанова подмяната на електромера с нов.

Така ожилената потребителка, която била принудена да погасява на вноски непостижимата за нея сума, получи отмъщение и съдът отсъди в нейна изгода. Сумата, начислена ѝ за трите месеца, ще бъде възобновена от електроразпределителното сдружение, което ще покрие и правосъдните разходи на благоевградчанката.
Припомняме, че от 1 юли цената на тока скача със приблизително 3, 3%. На територията на област Благоевград скока ще бъде с тъкмо 2. 39%, като в крайната сума е включена цената за ел. сила и за мрежови услуги.

П. Пенева


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР