Бившият социален министър Лидия Шулева изрази бурно несъгласие с Великденските

...
Бившият социален министър Лидия Шулева изрази бурно несъгласие с Великденските
Коментари Харесай

Спрете добавките към пенсиите за Великден, призова Шулева

Бившият обществен министър Лидия Шулева изрази бурно противоречие с Великденските добавки за най-бедните пенсионери. 

Идеята за великденски добавки към пенсиите е груба политическа интервенция в пенсионната система, която се демонстрира преди изборите, за да се привлекат повече гласоподаватели. Но това е нарушение на салдото в дефицитите на пенсионната система, разяснява тя пред Нова нюз.

Тя обясни, че подобен вид добавки са детайл от обществената система.

Пенсията се получава за трудов стаж и за осигуровки. Когато сумата за пенсия е доста ниска, тогава се намесват обществените системи и те вършат нужните добавки. Никой не си разрешава административно да постанова правила. Когато не се съблюдава подоходният аршин, тогава се получават такива изкривявания. Законите ясно споделят по какъв начин се прави общественото подкрепяне. Ето за какво тази порочна процедура би трябвало да бъде прекъсната, а пенсионната система да бъде независима, разяснява някогашният обществен министър.

Тя разкритикува народните представители за тези добавки и добави, че всеки стартира да се прави на доста „ угрижен “ за хората с ниски приходи, изключително при наближаването на избори.

Лидия Шулева сподели още, че няма да се изненада и на други решения на Народното събрание за вмешателство в бюджетни разноски с концепцията да се харесат на гласоподавателите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР