Бившият премиер на Финландия Сана Марин прави нови стъпки към

...
Бившият премиер на Финландия Сана Марин прави нови стъпки към
Коментари Харесай

Сана Марин напусна политиката и си намери нова работа

Бившият министър председател на Финландия Сана Марин прави нови стъпки към излаз от политиката - откакто предходната седмциа се отдръпна от управлението на своята партия " Социалдемократи ", в този момент тя ще се откаже и от мястото си в Народното събрание.

Това разгласи самата Марин по време на конференция. Новината идва след провалянето на нейните социалдемократи на парламентарните избори в страната през април.

Някогашният най-млад министър председател в света обаче към този момент си е намерила нова работа - тя се причислява към Института за световни промени " Тони Блеър ". Институтът е организация с нестопанска цел със седалище в Лондон, която съветва държавни управления по света и се управлява от някогашния английски министър-председател Тони Блеър.

Марин сподели, че към този момент няма да се мести в Лондон. Новата работа като стратегически консултант обаче е обвързвана с доста пътувания и не може да се съвместява с работата ѝ като депутат. Ето за какво тя е подала оставката си от Народното събрание в четвъртък.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР