Бившият министър на регионалното развитие Петя Аврамова от ГЕРБ отхвърли

...
Бившият министър на регионалното развитие Петя Аврамова от ГЕРБ отхвърли
Коментари Харесай

ГЕРБ за министрите Комитова и Петков: Хаос и безсилие да се управляват процесите

Бившият министър на районното развиване Петя Аврамова от ГЕРБ отхвърли обвиняванията на служебния министър Виолета Комитова и съобщи, че постоянно е спазвала законите.

По-рано през днешния ден служебните министри на районното развиване Виолета Комитова и на стопанската система Кирил Петков оповестиха, че три сектора от новостроящата се автомагистрала " Хемус " и 10 ремонтирани язовира са противозаконни.

Според Аврамова, 4-месечното " изчегъртване ", довело до промяна на управлението на АПИ, Държавно сдружение " Автомагистрали " и ВиК-холдинга, е довело до безпорядък и изтощение да се ръководят процесите в бранша:

„ Това, което интересува мен и всички български жители, е строи ли се автомагистрала " Хемус ". Тези сектори, които имат позволение за градеж, строят ли се със същите темпове, с които се строяха преди четири месеца. Отговорът е – не “.

Аврамова упрекна Министерство на регионалното развитие, че бави отчуждителните процедури. Заместникът ѝ Николай Ненков добави, че единствената цел на новото управление на министерството е да компрометира направеното от държавното управление на ГЕРБ:

„ С единствената ясна цел да компрометират ГЕРБ, да кажат - ето, те са раздали задатъци за обекти, които не са стартирали, ами чакайте бе, хора, стартирайте ги, ние предоставихме  цялата проектосметна документи. всички планове. Имахте да придвижите обикновените процедури по отчуждаване “.

Междувременно от пътностроителната браншова камара оповестиха, че излизат на народен митинг пред Народното събрание на следващия ден с настояване страната да изплати насъбраните отговорности към изпълнителите, както и да бъдат възобновени настоящите възлагания за поддържане на пътищата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР