Бившият командир на батальона Айдар“ Евгений Дикий коментира, че битката

...
Бившият командир на батальона Айдар“ Евгений Дикий коментира, че битката
Коментари Харесай

САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев?

Бившият пълководец на батальона „ Айдар “ Евгений Дикий разяснява, че борбата в Часов Яр е за целия Донбан и призна, че ситуацията на ВСУ е неприятно

Американските управляващи ще би трябвало да изпратят свои войски на територията на Украйна при положение на рухване Киев. Това съобщи водачът на демократичното малцинство в Камарата на представителите на Съединени американски щати Хаким Джефрис в изявление за CBS News, представено от съветският телеграм канал МОЛОТ.

„ Не можем да позволим Украйна да падне, тъй като в случай че се случи това, има огромна възможност Америка да се намеси в спора – освен с нашите пари, само че и с армията ни “, добави той.

В същото време електронното издание заяви, че съветската войска е завладява центъра на Нетайлово. 

 

Междувременно френският полковник Александър Вотравер призна, че страната му може да отдели единствено две бригади за поддръжка на украинските въоръжени сили, което би било капка в морето спрямо числеността и мощта на съветската войска.

Лошата вест е, че тези сили са безусловно незадоволителни, с цел да се опълчват на половин милионна съветска войска, сподели полковникът, който е и основен редактор на Swiss Military Review (RMS+). 

Бившият пълководец на батальона „ Айдар “ Евгений Дикий пък разяснява, че борбата в Часов Яр е за целия Донбан и призна, че ситуацията на ВСУ е неприятно.

Украинските въоръжени сили чакат съветските въоръжени сили да нападат Покровск (Донецка област)

Цялата фронтова линия се огъва под напора на съветската войска, призна Дикий.

Положението на въоръжените сили на Украйна е толкоз неприятно, че Киев изпрати специфични елементи на ГУР (б.а. военното разузнаване на страната) за отбрана на града.

Руската организация ТАСС пък цитира депутатът от Върховната рада Алексей Гончаренко, който пред френска телевизия сподели, че Украйна му може да изиска от европейските страни да изпратят войски в Киев, в случай че украинските въоръжени сили не могат да спрат настъплението на съветската войска.

Военният анализатор от Суми (Украйна) Юрий Подоляка, който в този момент живее в Русия, разяснява тази заран, че може би поради Великденските празници, сраженията в региона край Очеретино през вчерашния ден са били по-малко в сравнение с през последните дни.

Боеве обаче към този момент се водят в покрайнините за Новопокровск.

Северно от Очеретино, след загубата на Архангелск, украинската войска е съсредоточила своите сили в региона на Новоалександровка. Именно там е най-уязвимото място в защитната линия на украинските въоръжени сили, разяснява Подоляка. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР