Бивш служител на администрацията на Тръмп, който остава близък до

...
Бивш служител на администрацията на Тръмп, който остава близък до
Коментари Харесай

Новият администратор на Тръмп ще се опита да преследва журналисти, казва бивш съветник на Тръмп

Бивш чиновник на администрацията на Тръмп, който остава непосредствен до някогашния президент, предизвести във вторник, че втора администрация на Тръмп ще се насочи към публицисти и ще се опита да ги „ преследва за закононарушения “, в случай че Тръмп завоюва изборите през 2024 година

Каш Пател, някогашен консултант в Съвета за национална сигурност на Доналд Тръмп, който също е служил като шеф на кабинета на настоящия министър на защитата, продължава да има власт над някогашния президент и евентуално ще служи като национална сигурност във втора администрация на Тръмп.

Коментарите на Пател идват, когато Тръмп търси завръщане в Овалния кабинет и проектите му за евентуален втори мандат са подложени на засилен надзор. Бившият президент предполага няколко пъти, в това число неотдавна в изявление за Univision, че ще въоръжи Министерството на правосъдието срещу политическите си врагове, в случай че бъде избран отново в Белия дом.

„ Ще излезем и ще открием заговорниците освен в държавното управление, само че и в медиите. Да, ще преследваме хората в медиите, които лъгаха за американските жители, които помогнаха на Джо Байдън да фалшифицира президентските избори – ще преследваме вас “, сподели Пател в подкаст, воден от различен някогашен консултант на Тръмп, Стив Банън.

„ Независимо дали е наказателно или гражданско, ще го разберем. Но да, предизвестяваме всички ви “, добави Пател. „ Всъщност ще използваме конституцията, с цел да ги преследваме за закононарушения, за които те споделиха, че постоянно сме били отговорни, само че в никакъв случай не сме. “

Тръмп неведнъж е предполагал, че ще отмъсти на медийните организации, които счита, че го отразяват отрицателно. В обява в обществените медии предишния месец Тръмп сподели, че държавното управление би трябвало да накаже MSNBC за „ противозаконна политическа активност “.

Ерика Найт, представител на Пател, сподели пред CNN, че той съответно има поради насочването към публицисти, „ които нарушават закона, а не просто напразно преследват “. Найт също показа изказване от Пател след подкаст изявлението: „ Когато президентът Тръмп встъпи в служба през 2025 година, ние ще преследваме всеки, който наруши закона, и ще сложим завършек на въоръжената двустепенна правосъдна система. “

Кампанията на Тръмп съобщи, че „ манифести “ като това от Пател „ нямат нищо общо с тях “. Те обаче не споделиха съответно дали Тръмп обмисля проектите, изложени от Пател.

Пател, дълготраен предан последовател на Тръмп, сега е помощник в Центъра за възобновяване на Америка, закостенял мозъчен концерн, който работи в тясно съдействие с акцията на Тръмп по подготовката на стратегия за втори мандат.

Пател в началото се сближи с Тръмп по време на първата му администрация, защото играеше централна роля в напъните на републиканците да противодейства на следствието на някогашния специфичен прокурор Робърт Мюлер за съветската интервенция в изборите през 2016 година Когато Пател по-късно служи в администрацията на Тръмп, Тръмп гледа на съветника като на човек, на който може да се довери, с цел да извърши желанията му.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР