БИСМАРК, Северна Дакота (AP) — Северна Дакота ще съди федералното

...
БИСМАРК, Северна Дакота (AP) — Северна Дакота ще съди федералното
Коментари Харесай

Северна Дакота съди федералното правителство за разходите, свързани с полицията срещу протестите срещу тръбопровода за достъп до Дакота

БИСМАРК, Северна Дакота (AP) — Северна Дакота ще съди федералното държавно управление в четвъртък за разноските по реагирането на тръбопровода за достъп до Дакота митинги, кулминационната точка на необикновена и продължителна правосъдна борба.

Щатът заведе делото през 2019 година, като изиска 38 милиона $ от федералното държавно управление за полицейско ръководство на митингите. Последваха години на правосъдни разногласия, преди датата на делото да бъде планувана през декември. Съдебният развой пред съдията от окръжния съд на Съединени американски щати Даниел Трейнър се чака да продължи 12-13 дни.

В изявление основният прокурор на Северна Дакота Дрю Ригли сподели, че процесът ще покаже образци за голям брой претенции към федералното държавно управление за помощ и „ цялостният отвод “ да се предложат запаси и финансова поддръжка в отговор.

„ Не би трябвало да е една от опциите на федералното държавно управление просто да вдигне ръце и да каже на щатите „ Вие сте сами “ при положение като този, в който незаконността е такава, каквато е “, сподели Ригли.

...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР