Бездомник от Килифарево ще посрещне коледните и новогодишните празници за

...
Бездомник от Килифарево ще посрещне коледните и новогодишните празници за
Коментари Харесай

39-годишен епилептик от Килифарево е без дом


Бездомник от Килифарево ще посрещне коледните и новогодишните празници за поредна година без ток, без вода и без всевъзможни улеснения на цивилизацията в икономически обор в покрайнините на дребното градче.

Компания ще му вършат петте кучета, поради които признава, че към момента живее. 39-годишният Димитър Каковски не се отказал да се бори за живот, макар че от осем години получава тежки епилептични припадъци и няма собствен дом. Мечтата му е една – да има фургон, в който да се приюти през зимата.

Съдбата на бездомника се е трансформирала в персонална идея на кмета на Килифарево Димитър Събев , който обикаля по строителни компании и военни поделения, с цел да се моли някой да подари фургон.

Бездомникът е по пътищата от 15 години. Живял с майка си, която умряла. Сестра му е в Гърция, брат му е в Ямболско, не поддържат връзка. 39-годишният мъж е епилептик, не може да си откри непрекъсната работа. Бори се самичък и лете, и зиме:

Тука на минус 25 градуса мраз като си туриш ръката на земята и там може да остане. Ни помощи вземам от страната, ни дърва. Вие по какъв начин си го обяснявате да живеете 15 години на улицата? Майка ми умря, аз съм болен от епилепсия. На мощната жега не мога да работя. Работя единствено зимата. Тук се грижа за един бай Станьо. Той ми дава в този момент зимата по някой лев и по този начин оставам жив. Дадоха ми инвалидна пенсия, само че аз не знаех къде да отида и те ми стопираха пенсията.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Здравка Маслянкова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР