Без кислород - така е решил да покори най-високата точка

...
Без кислород - така е решил да покори най-високата точка
Коментари Харесай

Боян Петров възнамерява да атакува Еверест без кислород

Без О2 - по този начин е решил да покори най-високата точка на света несъмнено най-големият български планинар през XXI век Боян Петров.
По проект офанзивата на Еверест ще стане през 2018 година, само че преди най-престижното предизвикателство Петров ще нападна различен осемхилядник като подготовка.
Припомняме, че напълно неотдавна Петров покори връх Дхаулагири, а крайната му цел е да успее да се качи на всичките 14 осемхилядници на планетата. Алпинистът ни към този момент е покорил 10 такива върхове.
Пред Нова телевизия Боян Петров показа, че не изпитва чак такива усложнения да се качва на огромни височини без О2 - може би тъй като белият ми дроб е по-голям, леко шеговито сподели той. И посочи, че на естествена височина, като в София, въздухът му се коства по-гъст.
Има си специфични техники да вървиш на тоалетна толкоз високо, с усмивка показа алпинистът ни какво е да се справяш с най-елементарни потребности в рискови условия. Той добави, че същински сън при офанзива на осемхилядници няма - единствено придремване, най-много поради психическото напрежение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР