Без доскорошния еврокомисар и неуспял кандидат за ротационен премиер Мария

...
Без доскорошния еврокомисар и неуспял кандидат за ротационен премиер Мария
Коментари Харесай

Без Мария Габриел! ГЕРБ регистрира евролиста с водач Росен Желязков: Чака ни много работа!

Без досегашния еврокомисар и неуспешен претендент за ротационен министър председател Мария Габриел е евролистата на ГЕРБ.

 

Първите позиции в евролистата на ГЕРБ са за досегашните членове на Екологичен потенциал на групировката - Андрей Ковачев (2-ри), Андрей Новаков (3-и), Емил Радев (4-и), Ева Майдел (5-а), Асим Адемов (7-и). От листата отсъства единствено един от досегашните евродепутати на ГЕРБ - Александър Йорданов.На негово място от Съюз на демократичните сили е комплициран Илия Лазаров.

 

Впечатление прави отсъствието на някогашния претендент за министър председател Мария Габриел в евролистата. Припомняме, че тя бе еврокомисар по нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта в комисията “Фон дер Лайен ”. Очакванията бяха точно тя още веднъж да бъде европейското лице на ГЕРБ в Брюксел, само че по време на регистрацията на ГЕРБ в ЦИК дружно с Желязков бяха единствено актуалните евродепутати на партията Андрей Новаков, Андрей Ковачев и Асим Адемов.

 

Сред номинираните претенденти за член на Европейския парламент не е и настоящият еврокомисар Илиана Иванова.

 

" Няма изненади в нашата листа, тя е постоянна. При нас няма вътрешни противоборства или вътрешна конкуренция. Ще чакаме доста работа, с цел да оправдаем доверието ни като водеща политическа мощ ".

Това съобщи пред публицисти депутатът от ГЕРБ Росен Желязков, който дружно с административния секретар на партията Цветомир Паунов записаха в ЦИК ГЕРБ за европейските избори на 9 юни, на които точно Желязков е лидер на евролистата.

 

Желязков добави, че ГЕРБ ще пази политиките си както на национално, по този начин и на европейско ниво. В Европейския парламент това ще са най-много тематиките, свързани със сигурността и защитата, незаконната миграция, опазването на външните граници на Европейски Съюз и битката с климатичната индиферентност в нейния стопански аспект.

 

Политическо ще е решението дали Желязков ще остане в българския парламент като лидер от Благоевград, или ще отиде в Брюксел.

 

" В момента влизаме в акцията с идентични послания, тъй като ползите са възобновяване на доверието на хората в християнските добродетели. Ние сме обърнати към всички добродетели. Смятам, че и двете листи ще се показват почтено ", сподели още Росен Желязков и посочи, че е „ политическо решение “ къде ще бъде народен представител след изборите – у нас или в Брюксел.

 

По думите му огромната цел е България не просто да бъде водач на Балканите, само че и да има най-успешния БВП по покупателна дарба от популацията.

 

Ние сме насочени към нашите послания и политики, тъй като на България ѝ би трябвало ясно водачество, уточни още той.

 

По думите на Желязков няма нищо екзотично в това, че е лидер на евролистата в директна конкуренция на различен някогашен ръководител на Народното събрание Никола Минчев от ПП-ДБ.

" Няма мажоритарен детайл в изборите, ние сме насочени към нашите политики – ясна политическа отговорът и водачество, устойчиво политическо ръководство в България. Когато пристигна моментът за съдружно ръководство, тъй като друго не е допустимо да има – ще се търси електоралната тежест и ясна съдружна просвета и това, което в предходния кабинет не успяхме да реализираме ", сподели той.

 

Ето цялостната евролиста на ГЕРБ-СДС:

 

1. Росен Димитров Желязков

2. Андрей Андреев Ковачев

З. Андрей Гришев Новаков

4. Емил Йорданов Радев

5. Ева Константинова Майдел

6. Илия Димитров Лазаров

7. Асим Ахмед Адемов

8. Николай Димитров Рашков

9. Алина Стефанова Милушева

10. Себастиян Жан Таджер

11. Борислав Красимиров Киров

12. Станислав Станиславов Петрунов

13. Георги Стоянов Владов

14. Цвета Ангелова Точева

15. Даниел Пламенов Пелов

16. Ваня Радомирова Тонева

17. Полина Венциславова Исаева

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР