БЕЙРУТ (AP) — Израел беше в повишена тревога за ескалация

...
БЕЙРУТ (AP) — Израел беше в повишена тревога за ескалация
Коментари Харесай

Израел е нащрек за възможна реакция на Хизбула, след като старши лидер на Хамас беше убит при атака в Бейрут

БЕЙРУТ (AP) — Израел беше в нараснала паника за ескалация с Хизбула в сряда, откакто един от висшите водачи на палестинската Хамас беше погубен при удар в Бейрут, който беше необятно упрекван върху Израел и усили риска от по-широк близкоизточен спор.

Убийството на Салех Арури, най-старшият член на Хамас, погубен след войната в Газа, избухна близо три преди месеци, даде подтик на морала на израелците, които към момента се тресеха от нападението на Хамас от 7 октомври, защото екстремистите оказаха твърда опозиция в Газа и продължиха да държат голям брой заложници.

Но последствията от него за войната остават неразбираеми. Израел умъртви няколко висши водачи на Хамас през годините, единствено с цел да ги види бързо сменени. А ударът в южната цитадела на Хизбула в Бейрут може да докара до прерастването на боевете с ниска активност по границата с Ливан в тотална война.

Много зависи от това по какъв начин Хасан Насрала — който управлява Хизбула откогато израелски удар умъртви предшественика му през 1992 г...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР