Бени Ганц, министър в израелския военен кабинет, заплаши да напусне

...
Бени Ганц, министър в израелския военен кабинет, заплаши да напусне
Коментари Харесай

Раздор в кабинета на Нетаняху. Министър поиска нов план за войната

Бени Ганц, министър в израелския боен кабинет, заплаши да напусне държавното управление на министър-председателя Бенямин Нетаняху. Ако до 8 юни министър председателят не показа проект за следвоенния ред в линията Газа, той и други членове на неговата партия Национален съюз " Синьо и бяло " ще изоставен кабинета, съобщи политикът в Тел Авив.

Според вестник " Хаарец " Ганц е изискал от Нетаняху да удостовери шест стратегически цели до тази дата:

- Връщането на заложниците от Газа;

- Създаване на взаимна администрация от Съединени американски щати, Европа, арабските страни и палестинците, която да контролира гражданските каузи в линията Газа и да образува основата за предстоящ различен ръководещ орган;

- Завръщане на жителите на Северен Израел, които са били евакуирани от домовете си;

- Възстановяване на граничните общности в Газа;

- Насърчаване на нормализирането на връзките със Саудитска Арабия;

- и приемане на идея за военна работа за всички израелски жители.

64-годишният Ганц се причисли към държавното управление на Нетаняху като министър без портфейл и член на военния кабинет след невижданото нахлуване от страна на „ Хамас “ и други терористични групировки на 7 октомври като това бе сигнал за единение сред всички политици в Израел в този миг.

Нетаняху счита изискванията на Ганц за декларация за капитулация

Междувременно Нетаняху реагира на ултиматума на Ганц. Поставените от него условия са " евфемизми с ясно значение: завършек на войната, проваляне на Израел и предаване на множеството от заложниците – „ Хамас “ остава незасегнат и се основава палестинска страна ", съобщи той съгласно " Хаарец ".

Централната партия Национален съюз, ръководена от Ганц, в действителност е в съпротива. В изследванията на публичното мнение сега тя е надалеч пред партията " Ликуд " на Нетаняху. Министрите на Нетаняху съвсем не крият взаимната си злост.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР