Бен Гарисън, вероятно най-популярният американски карикатурист сред почитателите на Доналд

...
Бен Гарисън, вероятно най-популярният американски карикатурист сред почитателите на Доналд
Коментари Харесай

Любимият карикатурист на Тръмп бори Covid с конспирации

Бен Гарисън, евентуално най-популярният американски карикатурист измежду феновете на Доналд Тръмп, разгласи, че той и жена му са се заразили и карат тежък коронавирус, само че отхвърлят да отидат в болница, тъй като имат вяра, че лекарите са стимулирани да ги оставят да умрат, заяви Newsweek. 

Авторът на карикатури, изобилстващи от тайни теории, който рисува избягващият физически извършения Тръмп с очебийно състезателен тип и квадратна суперменска челюст, заяви, че се самолекува: „ Ние одобряваме ивермектин и разнообразни витамини, в това число доста цинк “, сподели Гарисън и добави, че натъртва изключително доста на сока от цвекло.

За разлика от имунизациите, за нито един от посочените продукти не е потвърдено, че помага за лекуване или попречване на болестта от ковид. Въпреки това Гарисън остава правилен на своите възгледи и се зарича: „ Никога няма да вземем техните отвратителни инжекции, които не са нито безвредни, нито ефикасни. Това не са същински ваксини “. 

Звездата на 64-годишният политически карикатурист изгря паралелно с възхода на Тръмп. Карикатурите на Бен Гарисън са високо ценени от алтернативните десни и вярващите в тайната доктрина QAnon, тъй като съдържат гневна агитация против имунизациите, предпазвите маски и всякакви  антиепидемични мерки. 

През 2016 година Гарисън сподели „ Аз върша карикатури, които са срещу политическата уместност, срещу борците за обществена правдивост, тъй като по този начин наречената „ политическа уместност “, в действителност е фашизъм с обноски “. През май същата година негова подигравка, сравняваща Мишел Обама и Мелания Тръмп, притегли национално внимание. Рисунката противопоставя „ намръщената, мускулеста и мъжествена “ Мишел Обама срещу усмихната, красива и женствена Мелания, с надпис „ Направете първата дама още веднъж велика! “ — и получи многочислени обвинявания в втълпяване на расистки стандарти. 

През 2017 г. друга негова политическа карикатура, която демонстрира членове на американското държавно управление като марионетки на Джордж Сорос и семейството Ротшилд, му докара обвинения в антисемитизъм от Антиклевеническата лига. Тръмп бе заставен да анулира поканата си до карикатуриста да участва на събитие в Белия дом, а художникът се опита да отбрани работата си и заведе дело за очерняне против Антиклеветническата лига. Той твърдеше, че с обвиненията си правозащитната организация му е причинила „ позор, оскърбление, душевни премеждия, тъга и е нанесла щети върху името и професионалната му известност. “ Гарисън искаше Лигата да му плати обезщетение от 10,35 млн долара. Искът беше отритнат от правосъдните управляващи.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР