Белослава Кръстева постигна четвърта победа на европейското индивидуално първенство по

...
Белослава Кръстева постигна четвърта победа на европейското индивидуално първенство по
Коментари Харесай

Белослава Кръстева записа четвърта победа на европейското индивидуално първенство по шахмат за жени

Белослава Кръстева реализира четвърта победа на европейското самостоятелно състезание по типичен шахмат за дами, което се организира на остров Родос в Гърция.

В петия кръг българката реализира впечатляващ триумф с черните фигури над мощната полякиня Оливия Киолбаса и по този начин събра актив от 4.0 точки. С него Кръстева заема 14-о място във краткотрайното класиране, само че е единствено на половин точка от лидерката Улвия Фаталийева от Азербайджан.

Иначе днешният ден се оказа сполучлив и за множеството от останалите българки на европейския шампионат. Виктория Радева победи с белите фигури грузинката Лиле Коридзе, Надя Тончева надигра с черните Екатерина Първулеску от Румъния, а също с черните Гергана Пейчева се наложи над гъркинята Димитра Александри.

Междувременно Петя Караиванова направи реми с белите фигури с германката Харис Пеглау, а Антоанета Стефанова също приключи реми с черните фигури срешу австрийката Елизабет Хапала.

Тончева (52-а) и Радева (64-а) имат по 3.0 точки, Караиванова (95-а) и Пейчева (111-а) са с по 2.5, а някогашната международна шампионка Стефанова към този момент е с актив от 2.0 пункта и се намира на 118-а позиция.

В сряда следва единственият почивен ден за шахматистките в шампионата, а европейското състезание продължава в четвъртък с партиите от шестия кръг.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР