БЧК предоставя безплатни хранителни пакети на определена група от българското

...
БЧК предоставя безплатни хранителни пакети на определена група от българското
Коментари Харесай

Бедност в България: Имаме ли право на безплатни храни от БЧК?

БЧК дава безвъзмездни хранителни пакети на избрана група от българското население. Затова е значимо да се знае какъв е обсегът на програмата и дали и ние попадаме в нея, с цел да можем да се възползваме :

1. Обхват на програмата : Според предоставената информация, хранителни пакети са раздадени на над 600 000 души в България, които живеят в материални ограничения. Пакетите включват 15 типа артикули и се раздават в границите на стратегия с европейско финансиране, продължаваща до началото на юни.

2. Демографските групи на получателите : Право на помощ имат деца, лица с увреждания, и родители, получаващи детски добавки. Това акцентира фокуса на програмата върху уязвимите групи в обществото.

3. Общо население на България : По последни данни популацията на България е към 7 милиона души. Предоставянето на помощ на 600 000 души съставлява към 8.6% от общото население, което алармира за забележителна част от популацията, изпитваща материални ограничения.

Според статистиката 600 000 души в материални ограничения е забележителен знак за разпространяването на бедността в страната . Това число подсказва, че забележителен % от популацията се сблъсква с компликации в обезпечаването на съществени жизненоважни запаси, като храна. Фактът, че страната и европейски фондове се включват в помощта, демонстрира самопризнание на казуса и опити за неговото решение.

Програмата за подкрепяне, фокусирана върху хората с най-големи потребности, като деца и хора с увреждания, отразява устрема да се защитят уязвимите групи. Това обаче също по този начин подчертава върху продължаващата потребност от по-широко и дълготрайно ангажиране в битката с бедността и нейните аргументи .

Въз основа на тези наблюдения, можем да заключим, че бедността в България продължава да бъде съществено обществено предизвикателство , което изисква систематични старания както на национално, по този начин и на европейско равнище за нейното превъзмогване.

БЧК: Вече може да ревизирате с ЕГН дали имате право на безвъзмездни пакети с храна

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР